Pizza rolice, ki vedno uspejo: Popoln recept za vsako priložnost

20. 11. 2025
Pizza rolice, ki vedno uspejo: Popoln recept za vsako priložnost (foto: profimedia)
profimedia

To so najmehkejše pizza rolice, kar jih boste kdaj poskusili.

Če iščete hitro, privlačno in okusno idejo za prigrizek, ki je enako primerna kot predjed, večerja ali prigrizek za zabavo - so pizza rolice vedno uspešnica.Ta različica ima mehko, puhasto testo, sočen nadev in presenetljiv videz, ki bo navdušil vaše goste in družino.Priprava je preprosta, rezultat pa ne izsotnae.

Sestavine

Za testo: 100 ml mlačnega mleka, 100 ml mlačne vode, 1 čajna žlička sladkorja, 1 čajna žlička soli, 7 g suhega kvasa, 1 jajce, 50 ml olja, 350–400 g gladke moke

Nadev in premaz: 5 žlic kečapa, 1 žlica paradižnikove mezge, origano in bazilika po okusu, 150 g salame po vaši izbiri, 150 g skute ali drugega sira, 100 g masla (za prepogibanje testa), 1 jajce (za premaz), sezam ali kumina (po želji)

Priprava

Vse sestavine za testo dajte v skledo in gnetite, dokler ne nastane mehko, gladko testo, postopoma dodajajte moko. Testo pokrijte in pustite počivati ​​30 minut. Testo tanko razvaljajte, na površino naribajte maslo in ga najprej prepognite z eno polovico, nato z drugo. Ponovno pokrijte in pustite stati 15 minut.

Putin nepričakovano o svojem zdravju: Prenočil sem v bolnišnici

Zmešajte kečap in paradižnikovo mezgo, začinite z origanom in baziliko.

Testo ponovno razvaljajte, premažite s pripravljeno mešanico in potresite s sirom in salamo. Nato zvijte v tesen zvitek.

Zvitek položite na pekač, obložen s peki papirjem, in zvitke prerežite. Zvitke rahlo premaknite levo in desno, da se odprejo. Pustite jih stati 15 minut, nato jih premažite s stepenim jajcem in potresite s sezamom ali kumino.

Pecite pri 180 °C približno 25–30 minut, dokler ne dobijo lepe zlato rjave barve.

Pa dober tek.

Preberite si tudi:

Ostanite v formi z zdravo pico po receptu Alenke Košir