To so najmehkejše pizza rolice, kar jih boste kdaj poskusili.
Če iščete hitro, privlačno in okusno idejo za prigrizek, ki je enako primerna kot predjed, večerja ali prigrizek za zabavo - so pizza rolice vedno uspešnica.Ta različica ima mehko, puhasto testo, sočen nadev in presenetljiv videz, ki bo navdušil vaše goste in družino.Priprava je preprosta, rezultat pa ne izsotnae.
Sestavine
Za testo: 100 ml mlačnega mleka, 100 ml mlačne vode, 1 čajna žlička sladkorja, 1 čajna žlička soli, 7 g suhega kvasa, 1 jajce, 50 ml olja, 350–400 g gladke moke
Nadev in premaz: 5 žlic kečapa, 1 žlica paradižnikove mezge, origano in bazilika po okusu, 150 g salame po vaši izbiri, 150 g skute ali drugega sira, 100 g masla (za prepogibanje testa), 1 jajce (za premaz), sezam ali kumina (po želji)
Priprava
Vse sestavine za testo dajte v skledo in gnetite, dokler ne nastane mehko, gladko testo, postopoma dodajajte moko. Testo pokrijte in pustite počivati 30 minut. Testo tanko razvaljajte, na površino naribajte maslo in ga najprej prepognite z eno polovico, nato z drugo. Ponovno pokrijte in pustite stati 15 minut.
Zmešajte kečap in paradižnikovo mezgo, začinite z origanom in baziliko.
Testo ponovno razvaljajte, premažite s pripravljeno mešanico in potresite s sirom in salamo. Nato zvijte v tesen zvitek.
Zvitek položite na pekač, obložen s peki papirjem, in zvitke prerežite. Zvitke rahlo premaknite levo in desno, da se odprejo. Pustite jih stati 15 minut, nato jih premažite s stepenim jajcem in potresite s sezamom ali kumino.
Pecite pri 180 °C približno 25–30 minut, dokler ne dobijo lepe zlato rjave barve.
Pa dober tek.
Preberite si tudi: