Po nezvestobi: Kako spet zaupati?

Po nezvestobi: Kako spet zaupati? (foto: Profimedia) Profimedia
25. 9. 2017

Zagotovo ste se že kdaj spraševali, ali lahko nezvestemu partnerju spet zaupate. Odpustiti je težko in še težje pozabiti, zato dobro premislite, preden ves svoj trud vložite v reševanje takega razmerja.

Raziskave so namreč pokazale, da bodo tisti, ki so v preteklosti že varali, to najverjetneje naredili ponovno.

Možgani se naučijo lagati

Varanje po navadi privede do neprestanega laganja. Možgani tako ustvarijo vzorec vedenja, kar poveča možnosti, da bo ta oseba ponovno varala. Študije kažejo, da začnejo možgani po določenem času laganje dojemati kot nekaj naravnega. Zato se lahko zgodi, da tudi krivda počasi izpuhti.

Ni kriv le vaš partner

Včasih želimo celotno krivdo prevaliti na partnerja, vendar po navadi ni tako preprosto. Ljudje, ki so bili v prejšnjih razmerjih že prevarani, se v tej situaciji pogosto znajdejo ponovno. To pomeni, da za nezvestobo ni kriv le partner, ampak tudi vaš odnos do njega.

Morda je vse le v vaši glavi

Če ste nezvestobo odkrili v zadnjem letu, boste zagotovo veliko bolj sumničavi. Raziskava je pokazala, da bodo tisti, ki so že bili prevarani, tudi novega partnerja kar 4x pogosteje obtožili enakega vedenja.

Kdaj odpustiti?

Odpuščati je težko. Žal pravilo o tem, kdaj odpustiti in kdaj razmerje prekiniti ne obstaja. Ne moremo reči zagotovo, vendar je možnost, da se bo nezvestoba ponovila, precej velika. Pregovor »Kdor enkrat vara, vedno vara« je torej nastal z razlogom.

Če pa verjamete, da je vaše razmerje vredno ponovne priložnosti, se morate naučiti odpustiti. Nehajte nenehno očitati in poskusite ponovno zaupati.

Povzeto po: Thepowerofideas.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri