"Po sporu sva s sestro pretrgali stike. Kaj naj?" Magdalena odgovarja!

29. 5. 2017 | Vir: Lady
Deli
"Po sporu sva s sestro pretrgali stike. Kaj naj?" Magdalena odgovarja! (foto: Profimedia)
Profimedia

Imam težavo, ki traja že dve leti in sama preprosto ne vidim izhoda. Zaradi popolnoma nepomembnih zadev sva se s sestro, ki je nekaj let starejša od mene, sprli. Takrat je pretrgala vse stike z mano, prav tako mi ne dovoli stikov z njenimi tremi otroki, ki jih imam zelo rada. Počasi se sestavljam in razmišljam, da bi naredila kakšen korak, vendar ne vem, ali je to prava odločitev, ali je to morda preveč vsiljivo? Tudi starši trpijo, saj jim ni všeč, ker je sestra tudi z njimi pretrgala stike, kar vodi v nekakšen razdor družine. Ne razumem, zakaj je tako trmasta in prepričana, da ima prav, zato vas prosim, da mi svetujete.

Tatjana

Spoštovana Tatjana, saj veste, da si družine ne izbiramo sami, zato velikokrat pride v življenju do razpotij in pretrganja odnosov, še posebej v zadnjem obdobju, ko so vrednote vse manj cenjene.

Že nekaj let čutite bolečino in praznino, saj ste srčna oseba, ki ji odnosi veliko pomenijo, v nasprotju s sestro, ki je bolj hladna in trmasto prepričana o svojih stališčih. S pogovorom ste pred časom že poskusili, vendar je bila sestra takrat še v občutkih, povezanih s konfliktom.

Zdaj je čas, da storite nekaj zase, saj vas to očitno zelo obremenjuje ter krivdo po tihem pripisujete sebi, čeprav v resnici veste, da niste krivi. Sestra je drugačnega značaja, zato bo pot do normalnih odnosov zagotovo težka, kar bo treba sprejeti. Pričakujte tudi, da ne bo želela sprejeti svoje krivde in da boste imeli občutek, da ji je popolnoma vseeno, kar vas lahko še dodatno prizadene in obremeni.

Vaša družina spada med tiste, ki nikakor ne morejo najti skupnega jezika, kar bo treba počasi sprejeti in se s tem dolgoročno tudi sprijazniti. Tudi ko boste naredili v prihodnjem obdobju korak, ne pričakujte, da bo vse tako, kot mora biti, saj je v teh letih med vami nastal manjši prepad, ki ga bo težko premostiti.

Živite svoje življenje polno, povezujte se s starši, ki vas vsekakor potrebujejo, glede sestre pa se soočite z dano situacijo in spreglejte, da niste sami krivi za nastali položaj in da je to, da se je odmaknila, njena odločitev, na katero pa žal niti vi niti starši nimate vpliva. Poskusite z njenimi otroki obdržati vsaj občasne stike, saj vas to glede na vaše pisanje še bolj žalosti kot sam odnos s sestro.

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana, d. o. o. (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na info@revijalady.si, kamor pošljite svoje vprašanje. Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord