Po Sydneyu tudi avstrijski Traiskirchen za mesto s podnebnimi izrednimi razmerami

Po Sydneyu tudi avstrijski Traiskirchen za mesto s podnebnimi izrednimi razmerami (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
25. 6. 2019

Mesto Traiskirchen južno od Dunaja je kot prvo avstrijsko mesto razglasilo podnebne izredne razmere. Občinski svet je namreč v ponedeljek sprejel resolucijo, ki izpostavlja, da je omejitev podnebne krize in njenih težkih posledic "naloga najvišje prioritete", je poročala avstrijska tiskovna agencija APA.

Mesto ugotavlja, da je stanje nujno, in sprejema konkretne korake za nujno spremembo podnebne politike, je dejal župan Traiskirchna Andreas Babler. Ostala avstrijska mesta, občine in zvezno raven je pozval, naj sledijo zgledu in razglasijo podnebne izredne razmere ter torej sprejmejo jasne ukrepe.

Mesto bo pri vsaki odločitvi preučilo posledice za podnebje in dajalo prednost rešitvam, ki bodo varovale podnebje, okolje ter živalske in rastlinske vrste. Posebej bodo pozornost namenili zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov, poroča APA.

Traiskirchen se je z razglasitvijo podnebnih izrednih razmer pridružil stotinam mest in občin po svetu. Nazadnje je te v ponedeljek razglasil avstralski Sydney, kjer so z razglasitvijo podnebnih izrednih razmer pozvali zvezno vlado, naj se nemudoma sprejeme ukrepe za zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri