Podjetniški nasvet ekipe, ki je lansirala Pokice (Štartaj Slovenija)

Podjetniški nasvet ekipe, ki je lansirala Pokice (Štartaj Slovenija) (foto: Štartaj Slovenija Press) Štartaj Slovenija Press
12. 11. 2017

Ekipa podjetne mlade četverice, ki se je s prigrizkom Pokice uspela uvrstiti med osmerico izbrancev v projektu Štartaj Slovenija, je za razvoj svoje ideje porabila vse skupaj le pol leta.

"Od ideje do realizacije je preteklo le 6 mesecev trdega dela, raziskovanja, načrtovanja, iskanja in organiziranja. Vse faze so bile po svoje zahtevne, hkrati pa smo (in še) v vsem uživamo. Med seboj smo si določene naloge razdelili, tako da smo si s tem olajšali delo, za tiste najbolj zahtevne pa smo poskrbeli timsko," so nam v isti glas hiteli zatrjevati Uroš Požgan, Alen Velcer ter Maja in Špela Lukas.

Sodelovanje v projektu Štartaj Slovenija je za mlade podjetnike seveda tudi izjemna priložnost.

"Naši izdelki so prvič na prodajnih policah in to v tako veliki trgovini kot je Spar. Noro! Smo zelo veseli in ponosni, hkrati pa je vse skupaj ena velika motivacija za nadaljevanje dela. To, da so nam omogočili plasiranje izdelka na slovenski trg, nam zares pomeni ogromno."

In kaj bi ekipa, ki stoji za Pokicami (to so samo stare dobre kokice, ki pa so pripravljene na več različnih okusov, ki bodo prepričali tudi tiste, ki nad običajnimi slanimi morda niso bili tako zelo navdušeni), svetovala drugim mladim podjetnikom, ki se s svojo poslovno idejo šel poigravajo?

"Najprej naj se vprašajo, ali verjamejo v svojo idejo in ali imajo ob sebi tiste 'prave' ljudi. Če je odgovor da, potem veselo na delo! Nikoli nihče ne bo naredil nekaj namesto vas, zato naredite načrt, razdelite si delo in predvsem vztrajajte."

Pa njihov slogan?

Trenutno je to kar slogan Štartaj Slovenija, ki pravi: Sami zmoremo veliko, skupaj zmoremo vse!

"To popolnoma drži," so bili še jasni.

Interspar

Priporočamo