Poglejte si strašljive posnetke TOČE velikanke v Domžalah, noro je klestilo in za seboj pustilo pravo opustošenje

Poglejte si strašljive posnetke TOČE velikanke v Domžalah, noro je klestilo in za seboj pustilo pravo opustošenje (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
30. 7. 2020

Močnejše neurje, ki je s seboj nosilo tudi točo, je včeraj zvečer zajelo Koroško, kasneje pa še območje severno od Ljubljane. Na Prevaljah in v Mežici so na terenu gasilci. Na območju Domžal je več kot pol ure padala tudi pet in več centimetrov debela toča. Po podatkih centra za obveščanje je prišlo do več primerov vetroloma.

V večernih urah je neurje z dežjem zajelo območje Prevalj, Mežice, Raven na Koroškem in Črne na Koroškem. Na Prevaljah so meteorne vode ogrožale stanovanjski objekt in kletne prostore podružnične šole. Gasilci so črpali vodo iz objektov in čistili meteorne jaške. Na cesti Prevalje-Mežica je podrto drevo za nekaj časa zaprlo promet. Zaprta pa je lokalna cesta Brančurnik-Kot pri Prevaljah.

V Občini Ravne na Koroškem so gasilci črpali vodo iz kletnih prostorov poslovnega objekta. V Mežici pa so priskočili na pomoč zaradi odkrite strehe stanovanjskega objekta. Zaradi neurja je na območju občine prišlo tudi do prekinitve oskrbe z električno energijo.

Na cesto Črna na Koroškem-Šentvid se je usul zemeljski plaz. Dežurni delavci cestnega podjetja bodo cesto delno sprostili za promet.

Na območju Domžal je toča začela padati okoli 20.30 in padala več kot pol. Sprva so padala manjša zrna toče, kmalu pa tudi pet in več centimetrov debela toča. Po podatkih centra za obveščanje je na Domžalskem je zaradi toče poškodovanih več 100 streh, številni objekti so tudi zaliti. Na terenu so vse enote Gasilske zveze Domžale, ki pomagajo prizadetim občanom. O toči poročajo tudi iz sosednjih občin.

Po poročanju lokalnega portala domzalec.si je neurje najhuje prizadelo naselja Domžale, Vir in Rodica. Domžalska podžupanja Renata Kosec je za portal povedala, da so na interventni številki 112 do 22. ure prejeli 128 prijav o škodi. Večinama gre ze poškodovane strehe na individualnih objektih in večstanovanjskih objektih ter gospodarskih objektih. Poškodovanih je veliko število avtomobilov. Ker še vedno dežuje, dež skozi poškodovane strehe dodatno zaliva objekte. Ker prijave o škodi še vedno prihajajo, bo intervencija po oceni podžupanje trajala vso noč.

Kasneje je neurje z močnimi padavinami zajelo tudi območje občin Trbovlje in Hrastnik.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri