Pogumna Tea, ki je prebolela koronavirus, razkrila: "Pustil je posledice"

Pogumna Tea, ki je prebolela koronavirus, razkrila: "Pustil je posledice" (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
15. 4. 2020

Slovenska študentka Tea, ki je v blogu opisala svoj boj s koronavirusom, zaradi katerega je končala v bolnišnici (a je zdaj že nekaj časa doma), je opisala tudi svoje stanje po tej bolezni.

Sama pravi, da simptomov sicer ni, a da se čutijo posledice na telesu. Dodala je še: "Veliko bolj sem utrujena kot ponavadi, počutim se, kot da sem med pripravami na razstavo na faksu. Takrat namreč cele dneve preždimo na podstrehi fakultete in končujemo projekte, pogosto pa se delo zavleče v noč. Je pa res, da je takrat utrujenost popolnoma drugačna."

Zapiše še, da večino dneva spi in je komaj kaj aktivna, saj jo utrudi že par minut igre s psičko, hoja po stopnicah, tuširanje, včasih pa se zadiha že med jedjo.

"Mislim, da v tem času dojemamo, kako pomembne so stvari, ki jih navadno jemljemo za samoumevne. Ne glede na to, v kakšni situaciji ste, pa vsem bolnim in zdravim pošiljam veliko dobrih misli in držim pesti, da se virusa čim prej rešimo," sporoča Tea, ki je med prvimi preko svojega bloga spregovorila o simptomih te bolezni. Kako je vse skupaj potekalo pri njej, lahko preberete tukaj.

Mi se ji lahko samo zahvalimo, da je delila svojo izkušnjo.