V sezoni bučk pripravite sočne polpete, lotijo se jih lahko tudi popolni začetniki!

26. 7. 2024
Deli
Bučkini polpeti (foto: Profimedia)
Profimedia

Polpeti iz bučk so odlična izbira za hiter in okusen obrok.

So lahki, polni okusov in enostavni za pripravo. Sledite spodnjemu receptu in uživajte v teh slastnih polpetih, ki bodo navdušili vaše brbončice in postali redni del vašega jedilnika.

Sestavine

  • 2 srednje veliki bučki (približno 500 g)
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 jajci
  • 100 g moke (lahko uporabite tudi pirino ali polnozrnato moko)
  • 50 g naribanega parmezana
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke popra
  • 1/2 žličke mletega kumina
  • Svež peteršilj ali drobnjak (po želji)
  • Olje za cvrtje (sončnično ali olivno olje)

Priprava

Bučki operite in ju grobo naribajte. Naribane bučke dajte v cedilo in jih rahlo posolite. Pustite jih stati približno 10 minut, da izločijo odvečno vodo.

Po 10 minutah bučke dobro ožemite, da odstranite čim več tekočine. To je ključno, da bodo polpeti lepo kompaktni in ne razpadajo med peko.Čebulo drobno sesekljajte, česen sesekljajte ali stisnite. Če uporabljate svež peteršilj ali drobnjak, ga drobno nasekljajte.

V veliki skledi zmešajte ožete bučke, sesekljano čebulo, česen, jajci, moko, nariban parmezan, sol, poper in mleti kumin. Dobro premešajte, da dobite enotno zmes. Če je zmes preveč tekoča, dodajte še malo moke.Iz zmesi oblikujte polpete velikosti dlani. Če je zmes preveč lepljiva, si roke rahlo navlažite z vodo.

V veliki ponvi segrejte olje na srednje visoki temperaturi. Polpete polagajte v vroče olje in jih pecite približno 3-4 minute na vsaki strani, dokler niso zlato rjavi in hrustljavi. Ocvrte polpete položite na papirnate brisače, da vpijejo odvečno olje. Dober tek!

Preberite še:

  •  

Novo na Metroplay: Nuša Lesar o najlepšem letu svojega življenja, materinstvu in delu voditeljice