Ponoči nov napad z avtomobilom v bližini Barcelone

Ponoči nov napad z avtomobilom v bližini Barcelone (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
18. 8. 2017

Po smrtonosnem napadu s kombijem v središču Barcelone v četrtek popoldne je ponoči v bližnjem kraju Cambrils prišlo do novega napada z avtomobilom, pri čemer je bilo ranjenih sedem ljudi. Sledil je spopad med policisti in petimi napadalci, pri čemer so bili slednji ubiti. Nekateri so imeli na sebi pas z eksplozivom, je sporočila policija.

Kot poroča francoska tiskovna agencija, je do napada v Cambrilsu, ki leži kakih 120 kilometrov južno od Barcelone, audi A3 zapeljal v množico pešcev in jih šest ranil, od tega enega huje. Povozil je tudi policista.

Po poročanju lokalnih medijev so napadalci pobegnili policijski patrulji, ki jih je hotela preveriti, pri tem pa so med begom skušali zadeti čim več pešcev. Policija se je podala v lov za njimi, napadalci pa so med begom izgubili oblast nad vozilom, ki se je prevrnilo.

Vnel se je spopad s policijo, pri tem pa je bilo ubitih vseh pet napadalcev v avtomobilu. Policija domneva, da je bil tudi to teroristični napad in da je bil povezan z napadom v Barceloni.

V središču Barcelone je v četrtek popoldne voznik s kombijem zapeljal v množico ljudi in jih 13 ubil, več kot 100 pa poškodoval. Zatem je voznik pobegnil.

Policija je zaenkrat prijela dva moška, Španca in Maročana, ki naj bi bila povezana s tem napadom, vendar pa naj bi bil voznik še na prostosti.

Priporočamo