Ponovno ugibanja, da bo Obi Wan Kenobi dobil svoj film

Ponovno ugibanja, da bo Obi Wan Kenobi dobil svoj film (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
18. 8. 2017

Po poročanju ameriških medijev se Stephen Daldry dogovarja, da bi prevzel režijo novega spin-offa v sagi Vojna zvezd, ki bi bil posvečen jedijskemu mojstru Obiju Wan Kenobiju.

Bradatega jedijskega mojstra je v kronološko prvem delu Vojne zvezd kultno upodobil angleški igralec Alec Guinness, v novejših nadaljevanjih pa je v sagi v njegovi vlogi nastopil Ewan McGregor kot učitelj mladega Anakina Skywalkerja alias Dartha Vaderja. Prav 46-letni škotski igralec naj bi bil najverjetnejši kandidat za upodobitev Obija Wan Kenobija v novem spin-offu, pod vprašajem pa je, kdo bi prevzel vlogo, če se bo film osredotočal na formativna leta bodočega jedija.

Sicer špekulacije o filmu, posvečenem jediju, krožijo že nekaj časa. McGregor je aprila za časnik Entertainment Weekly povedal, da za vlogo Obija Wan Kenobija ni prejel nobene ponudbe, dodal pa je, da bi bil vlogo z veseljem pripravljen prevzeti, v kolikor bi projekt zagnali. Ne pri Disneyju, ne Daldry zadeve še niso komentirali.

V medijih so se sicer pojavljale tudi nepotrjene vesti, da bosta svoj film dobila veliki jedijski mojster Yoda ter lovec na glave Boba Fett.

Trenutno pri Lucasfilmu, katerega lastnik je Disney, zaključujejo trilogijo antologijskih filmov Vojne zvezd. Prvi v seriji je bil Vojna zvezd: Sila se prebuja iz leta 2015, lani mu je sledila prva predzgodba prvega filma znanstvenofantastične sage Rogue One: Zgodba vojne zvezd, decembra letos pa bo v kinematografe prišel film Poslednji jedi kot nadaljevanje Sile se prebuja.

Maja prihodnje leto pa se obeta za enkrat še nenaslovljena predzgodba filma Vojna zvezd: Epizoda IV - Novo upanje, spin-off, posvečen enemu osrednjih junakov Vojne zvezd vesoljskemu tihotapcu Hanu Solu, ki ga je upodobil Harrison Ford. Vlogo mladega Sola bo prevzel Alden Ehrenreich, ob njem pa bodo nastopili še Woody Harrelson, Emilia Clarke, Donald Glover in Thandie Newton.

Priporočamo