Porušite jezikovne ovire že danes

Porušite jezikovne ovire že danes (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
16. 11. 2020 | Promocijsko sporočilo

Ali ste, ko vas je nekdo vprašal, kaj je vaša največja želja na svetu, odgovorili z »rad/a bi se zbudil/a in znal/a vse jezike tega sveta«? Sedaj je to, na nek način, tudi mogoče.  

Komunikacija je naša največja moč, ki nam lahko pomaga ali pa nas ovira, nas drži v tišini, strahu in zamujenih priložnostih. Dandanes, v tehnološko dovršenem svetu, ne bi smelo biti ničesar, kar bi nas oviralo pri komunikaciji. 

Na svetu je več kot 7000 različnih jezikov 

Da bi se naučili novega tujega jezika bomo porabili veliko časa in denarja. Nov jezik se nam splača učiti v kolikor smo sigurni, da bomo ta jezik potrebovali in ga veliko uporabljali. Dokazano je namreč, da nam po nekaj letih neuporabe določenega jezika, znanje le-tega hitro upada. Kaj pa storimo, ko tuj jezik potrebujemo le redko? Ko želimo nekoga na cesti v tujem mestu zgolj vprašati kje je najbližja lekarna? Ali pa imamo sestanek z novim partnerjem iz tujine, ki govori jezik, ki ga drugače ne potrebujemo? 

Včasih smo brskali po slovarju, nato pisali v Google prevajalnik ali iskali pomoči pri Alexi (Amazonova virtualna asistentka), sedaj pa je podjetje Timekettle naše pogovore s tujci veliko bolj poenostavilo. Novi simultani prevajalnik si preprosto namestite v uho, le-ta pa vam nato prevaja pogovor, ki ga imate z drugo osebo. Pripomoček, ki vam bo olajšal sestanke, potovanja in konverzacijo v tujem jeziku. 

Tehnologija, ki ruši jezikovne ovire 

WT2 Plus je simultani prevajalnik, ki spreminja svet in vam omogoča svobodo govora kjerkoli in kadarkoli. Prevajalnik sta dve estetsko dovršeni slušalki, ki si jih sogovornika namestita v uho. Slušalki se nato prek bluetootha povežeta z aplikacijo na pametnem telefonu, kjer si uporabnika določita jezik, v katerem se bosta sporazumela. Simultani prevajalnik podjetja Timekettle ponuja kar 36 jezikov in 88 narečij ter ponuja več stopenj glasnosti. Slušalki, ko se povežeta, nato dovoljujeta prostoročni pogovor. Trije načini uporabe omogočajo, da se v vsakem trenutku lahko povežete s sogovornikom. Pa naj gre za preprosto vprašanje, daljši poslovni sestanek ali pogovor s prijateljem iz tujine, medtem ko osvajate najvišje vrhove ali si ogledujete mesto. 

Timekettle WT2 Plus simultani prevajalnik vam omogoča, da več nič ne bo izgubljeno s prevodom. 

Simultani prevajalnik je na uporabo pripravljen v trenutku, samo razpolovite ga in drugo slušalko podate sogovorniku. Vaš pogovor bo simultano prevajan v razmiku 1-3 sekund, kar vam omogoča neprekinjen pogovor s sogovornikom. Prevajalnik je v Sloveniji na voljo pri ponudniku Intrade, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo na trgu zabavne elektronike in bele tehnike. 

Prevajanje je v zadnjih nekaj letih naredilo neverjeten preskok, saj se lahko sedaj pogovarjamo v besednih zvezah in stavkih, ne samo v posamičnih besedah. WT2 je zasnovan za skupno rabo, saj je komunikacija tista, ki nas kot ljudi še bolj poveže. 


Več o produktu najdete tukaj, preko elektronske pošte info@intrade.si ali na telefonski številki +3862 460 55 55.