Posladkajte se kot Kate Middleton: Recept za njen puding

Posladkajte se kot Kate Middleton: Recept za njen puding (foto: Profimedia) Profimedia
24. 2. 2020

Predstavljamo vam sladico, ki je zelo priljubljena v kraljevi družini. Vojvodinja Kate in kraljica Elizabeta jo preprosto obožujeta.

Gre za tako imenovani "sticky toffe pudding", ki je - če gre verjeti besedam nekdanjega kraljevega kuharja Darrena McGradyja - kar pogosto na kraljevi mizi. McGrady, ki zdaj živi na Danskem, je razkril, da vojvodinja Kate pogosto kar sama pripravi obroke za družino ter da tudi sama nakupuje sestavine.

Pogosto pripravi tudi ta zanimiv puding, mi pa vam prinašamo recept. Morda se tudi sami odločite, da si boste privoščili sladico v kraljevem slogu.

puding

Sestavine za 6 porcij

Za puding boste potrebovali:

  • 170 g datljev (nasekljanih)
  • 1 žlico sode za kuhanje
  • 240 ml vrele vode
  • 60 g masla
  • 170 g sladkorja
  • 225 g temne čokolade
  • 1 jajce
  • 230 g moke
  • 1 žlicoo vanilje
  • 1 žlico pecilnega praška

Za preliv potrebujete:

  • 312 g rjavega sladkorja
  • 200 g masla
  • 125 g temne čokolade
  • 9 žlic sladke smetane

Priprava

Umešajte vse sestavine za preliv, potem pa lonec postavite na močan ogenj. Sestavine naj se kuhajo 4 minute. Preliv razdelite na dva dela, enega pustite za puding, drugega pa za okras.

Datlje dajte v vrelo vodo, v katero postopoma dodajate sodo. Mešaje, dokler se soda ne razpusti, potem pa pustite, da se ohladi.

Umešajte maslo in sladkor, dodajte jajce in vaniljo ter nadaljujte z mešanjem. Nato dodajte moko in pecilni prašek, na koncu pa še datlje in čokolado. Mešajte, dokler ne nastane gladka masa. Nato jo položite v pekač, v katerega ste dali polovico prihranjenega preliva.

Pokrijte v folijo in dajte v pečico. Pecite od 30 do 40 minut - pomagajte si z zobotrebcem. Masa je pečena, ko na njem več ni drobtinic. Ko je puding pečen, pogrejte ostali preliv. Puding preložite na krožnik in polijte s prelivom. Sladico postrezite s stepeno sladko smetano ali sladoledom. Dober tek!

 

Priporočamo