Poslovni nasvet Branka Merharja – Good4dogs (Štartaj Slovenija)

Poslovni nasvet Branka Merharja – Good4dogs (Štartaj Slovenija) (foto: Štartaj Slovenija Press) Štartaj Slovenija Press
22. 10. 2017

Da je projekt Štartaj Slovenija odlična priložnost za mlade podjetnike, zdaj ni več dvoma. Prav tako pa ne gre dvomiti niti, da se lahko iz izkušenj v izziv izbranih podjetnikov vsi skupaj veliko naučimo. Še posebno zato, ker so svoje znanje pripravljeni nesebično deliti z nami.

Med drugim smo o najbolj težavnem delu podjetniške poti izprašali enega od podjetnikov, katerega produkt je bil izbran v osmerico druge sezone Štartaj Slovenija. Branko Merhar, ki je skupaj s svojo ženo Radojko na trg lansiral v tujini že dodobra uveljavljeno surovo pasjo hrano Good4dogs.

Najtežji so začetki

Takole nam je opisal po njegovem najtežji del njune podjetniške poti: "Najtežje je bilo že na začetku projekta izpolniti vse zakonske zahteve in pogoje. Gre za živilsko predelovalno branžo, ki je namenjena za prehrano živali, vendar v zahtevnosti pogojev proizvodnje in nadzora v ničemer ne zaostaja za proizvodnjo hrane za ljudi. Celoten sistem proizvodnje je nadzorovan s sistemom HACCP. Proizvodnji prostori morajo biti zato ustrezno opremljeni, vsa oprema pa je tudi zelo draga. Z nekaj lastnega denarja in ob pomoči staršev smo na koncu zmogli tudi finančne prepreke in začeli z delom. Pri vsem pa je najbolj pomembna vizija in želja po uresničitvi svojih načrtov."

Branku in Radojki je šla vsestranska podpora projekta Štartaj Slovenija vsekakor na roko, saj so jima strokovnjaki, ki jih partnerji v projektu povežejo z izbranimi podjetniki, pomagali na področju logističnih znanj, deležna pa sta bila tudi velike pomoči pri zagonu proizvodnje.  

"Brezmejno sva hvaležna, da so odgovorni pri projektu v naših izdelkih in nas samih prepoznali potencial in nama zaupali to odgovorno nalogo, da naše izdelke postavimo na police Intersparov po vsej Sloveniji," je bil še jasen Branko in dodal: "Podjetniška pot ni lahka. Še posebej težki so ponavadi začetki. Menim pa, da je vendarle najpomembneje, da verjameš vase in svoje bližnje ter slediš zastavljenim ciljem in seveda svojim sanjam. S trdim delom pridejo tudi rezultati, vedno!"

Branko Merhar, ki se skozi življenje pusti voditi le največjim življenjskim modrostim, pravi, da v svojem zasebnem življenju rad živi po motu: Živi in pusti živeti! Po drugi strani pa se mu zdi, da v poslovnem svetu rado drži, da 'kar te ne ubije, te naredi močnejšega'.

Ne spreglejte!

Podjetni par se s svojim produktom Good4dogs predstavlja v oddaji POP TV Štartaj, Slovenija!, njuna zdrava in eko surova hrana iz divjačine in govedina za pse pa vam je že na voljo na posebnih policah v megamarketih Interspar.

štartaj slovenija

interspar

Priporočamo