Zanimivosti Promocijsko sporočilo

Postanite najboljši barist v regiji! Odprli prijave na regijski Barcaffè Barista Cup

28. 7. 2022
Deli
Postanite najboljši barist v regiji! Odprli prijave na regijski Barcaffè Barista Cup (foto: Barcaffe)
Barcaffe

Barcaffè je odprl prijave na prestižni Barcaffè Barista Cup, kjer bodo 1. oktobra v zagrebški Barcaffè Akademiji podelili naziv najboljšega barista v regiji. Zmagovalec prejme tudi prestižno izobraževanje L.A.G.S.

Če se želite pomeriti v umetnosti latte arta in videti, kako to počnejo najboljši, se naučiti novih znanj, spoznati največje strokovnjake na področju priprave kavnih napitkov, je dovolj, da se do 1. septembra na spletni strani www.barcaffe.si/baristacup prijavite na regijsko tekmovanje Barcaffè Barista Cup.

Barcaffe

Enostaven postopek prijave 

Strokovna žirija je sodelujočim omogočila tri možnosti prijave, ki jih najdete tukaj. Po pregledu prispelih prijav bo žirija iz Hrvaške, Slovenije in Srbije izbrala tri najboljše predstavnike. Šest finalistov bo oktobra v živo pripravilo dva espressa, dva vzorca latte art in dva kreativna napitka – kavna koktejla.

Zmagovalec prejme prestižno izobraževanje L.A.G.S

Finalno tekmovanje bo 1. oktobra v zagrebški Barcaffè Akademiji, izobraževalnem centru za bariste in pripadajoči kavarni za vse ljubitelje vrhunskega espressa. Del žirije bo obarvan tudi slovensko, namreč pridružila sta se barista Barcaffè Aleš Gorenc, nedavni državni prvak slovenskega Barista Cupa, in Renata Kočevar, državna prvakinja v latte artu.

[FOTO]: Renata Kočevar, državna prvakinja v latte artu

Renata Kočevar

Iz slovenske strani bo sodil tudi Peter Ševič, strokovnjak za specialty kave. Zmagovalec prejme prestižno izobraževanje L.A.G.S (Latte Art Granding System), vse udeležence pa čakajo tako denarna nagrada kot druga dragocena izobraževanja.

Če ste pripravljeni, da rastete skupaj z najboljšimi, ne izgubljajte časa. Prijavite se na tej povezavi ter pokažite svoje znanje in spretnosti v tej edinstveni umetnosti in morda boste najboljši barist v regiji prav vi!

»Na takšnih tekmovanjih ne nadgrajuješ le svoja znanja, temveč rasteš skupaj s skupnostjo«

Barcaffè je blagovna znamka z več kot 50-letno tradicijo, ki se na svoji poti od sončnih nasadov do skodelice popolne kave espresso za svoje potrošnike posveča izboru le najbolj kakovostnih surovin. Barcaffè nenehno sledi tržnim trendom in prisluhne novim zahtevam svojih partnerjev in uporabnikov, s poudarkom na stalnem razvoju in izboljšavah proizvodnje in izdelkov, inovativnosti ter skrbi za kakovost.

[FOTO]: Barista Barcaffè Aleš Gorenc, nedavni državni prvak slovenskega Barista Cupa

Aleš Gorenc

Dodatno potrditev vrhunske kakovosti dokazuje tudi osvojenih 13 zlatih medalj na mednarodnem tekmovanju degustacij kave, zadnjo je lani osvojil Barcaffè espresso India Single Origin. Barcaffè želi s tovrstnimi tekmovanji pokazati svojo ljubezen, predanost in strast do kave, hkrati pa zgraditi podobo strokovnjaka na področju espressa in ponuditi možnost vsem zainteresiranim baristom, da v tem še naprej napredujejo in nadgrajujejo ta zmeraj bolj priljubljen poklic.

Aleš Gorenc, ki bo oktobra za sodniško mizo pravi, da so takšna tekmovanja odlična priložnost, da se podružijo, med sabo zbližajo, izmenjajo vidike in ideje ter s tem ne samo nadgrajujejo svoja znanja, temveč rastejo skupaj s skupnostjo.