Pozimi sušite perilo na radiatorju? To je NAPAKA, bolje bo, da ga sušite v TEM prostoru (verjemite, to še kako drži)

Pozimi sušite perilo na radiatorju? To je NAPAKA, bolje bo, da ga sušite v TEM prostoru (verjemite, to še kako drži) (foto: Profimedia) Profimedia
26. 9. 2022

Ne govorimo o spalnici, dnevni sobi ali kopalnici!

Sušenje perila poleti je preprosto delo. Pralni stroj opravi svoje, oblačila odnesemo na svež zrak in v nekaj urah jih sončni žarki in rahel vetrič popolnoma posušijo. Postopek je tako hiter, da niti druge runde perila nimamo časa oprati, prva pa je že pripravljena za likanje.

Jeseni in pozimi pa je boj s sušenjem nekoliko zahtevnejši. Temperature zraka so nižje, sončne toplote skorajda ni, visoka vsebnost vlage v zraku pa ga tudi masti. Na koncu se oblačila sušijo dan in pol do dva, medtem ko nov kup oblek, majic, hlač in srajc že čaka na vrsto.

Poleg vsega pa mraz pogosto zmrzne kose oblačil in jih spremeni v toge pokončne oblike, ki jim le toplota povrne prvotni videz.

Zato se nam velikokrat postavlja vprašanje - kje naj sušim perilo, da se bo čim prej posušilo?

Večina od nas se odloči za najbolj "logično" opcijo. Perilo sušimo v najbolj toplih prostorih, kot sta kuhinja in kopalnica. Nekateri pa svoja oblačila sušijo tudi na radiatorju, saj menijo, da se bodo tako še najhitreje posušila.

Še posebej kopalnica zveni praktično, saj ima tam večina gospodinjstev pralni stroj. Vendar sta oba ta prostora napačna izbira za sušenje! 

Svoje perilo sušite na hodniku ali pa na stopnišču, saj je tam najboljši pretok zraka!

Poleg tega se oblačila ne bodo navzela kuhinjskega vonja in bodo najmanj izpostavljena vlagi.

Fotografija: Profimedia

Preberite več na Cosmopolitan.si