Zanimivosti Promocijsko sporočilo

5 nasvetov, kako lahko v teh časih bolje poskrbite za svoje zdravje

16. 11. 2020
Deli
5 nasvetov, kako lahko v teh časih  bolje poskrbite za svoje zdravje (foto: Profimedia)
Profimedia

Ker je zdravje na prvem mestu, bi morali (sploh v teh "korona časih") upoštevati spodnjih 5 točk.

1. Umivajte si roke.

2. Dobro je, da svojemu telesu namenimo od 7 do 9 ur spanca na dan.

3. Dobro je poslušati tudi svoje telo pri izbiri živil. Uživali naj bi le hrano, po kateri se najbolje počutimo. Na ta način vase vnašamo živila, ki nam dajejo energijo.

4. Pitje vode. Spijete 30 ml tekočine na kilogram telesne teže? Toliko je namreč priporočena količina tekočine, ki bi je morali spiti dnevno.

5. Posvojite pravilo: vsaj 30 minut gibanja na dan.

Kaj pa ko se vam kaj pripeti ali vaše zdravje ni v najboljšem stanju? Ker vaše zdravje ne more čakati, je treba ob poškodbi ali bolezni ukrepati takoj. Kako do zdravnika brez čakalne vrste?

Dostop in kritje stroškov samoplačniških zdravstvenih storitev v samo nekaj dneh

Pozabite na dolge čakalne vrste in visoke stroške zdravljenja, ki lahko trajajo več mesecev ali celo let. Vsako odlašanje z zdravljenjem v primeru bolezni ali poškodbe lahko stanje namreč poslabša in močno podaljša čas, ki je potreben za okrevanje, medtem ko lahko pregled ali poseg pri zasebnem izvajalcu pošteno osuši vaš družinski proračun. 

Zdravstvena polica je Vzajemnino zavarovanje, ki obljublja čisto drugačno izkušnjo zdravstva: brez čakanja, s popolno organizacijsko podporo ter v mreži zanesljivih in strokovnih izvajalcev.

Več o Zdravstveni polici preberite TUKAJ.

Brezplačna asistenca, kjerkoli ste

Z Zdravstveno polico vam ne bo treba skrbeti za dokumentacijo, številne klice in čakanje. Dovolj je, da pokličete asistenčni center Varuh zdravja, kjer za vas v celoti pripravijo načrt zdravljenja in vas vodijo vse od začetka do zaključka zdravljenja - doma ali v tujini.

Varuh zdravja sodeluje z izbranimi zdravniki in ustanovami, ki dosledno zagotavljajo vrhunske storitve v primeru bolezni in poškodb. V mrežo izvajalcev zdravstvenih storitev Varuh zdravja je trenutno vključenih več kot 50 domačih in okoli 30 tujih partnerjev.

Zdravstveno polico oblikujte po svoje

Zdravstveno polico je v veliki meri mogoče oblikovati po svojih željah in glede na vaš življenjski slog, hkrati pa si sami izberete tudi višino letne zavarovalne vsote za zdravstveno varstvo za področja, ki so vam najpomembnejša.

V zavarovanje sta vključeni še dve dodatni storitvi, in sicer posvet z zdravnikom v živo prek videa ali klasičnega klica in Dr. Posvet, varen in zaseben kanal, kjer lahko zdravniku prek izbrane aplikacije za klepet (Viber, Facebook Messenger, WhatsApp, ...) kadarkoli zastavite vprašanje, če ste v skrbeh. Na vaše vprašanje vam bo v najkrajšem možnem času odgovoril eden od sodelujočih zdravnikov.

Dr. Posvet vam je na voljo 365 dni, 24 ur na dan

Več o Zdravstveni polici preberite TUKAJ.