Pravljični kraji za poročno potovanje

Pravljični kraji  za poročno potovanje (foto: shutterstock) shutterstock
Vir: Jana
14. 7. 2018

Načrtovanje poroke je zelo razburljivo, vendar prinaša tudi veliko stresa. Medeni tedni so ena izmed prvih priložnosti, da mladoporočenca preživita nekaj časa v dvoje in se povsem spočijeta. Predstavljamo vam šest sanjskih krajev za poročna potovanja.

Maroko

Barve, vonji, zvok in pisane teksture prinašajo prav posebno maroško čarovnijo; od deskanja, svežih rib in drugih morskih jedi do nakupovanja, številnih muzejev in opazovanja zvezd s kamelami sredi Sahare. V Essaouiri poskusite odlične morske jedi, Jemaa el Fna je primerna za nakupovanje, oglejte si starodavno mesto Fez, slikovit Chefchaouen v modrih odtenkih, pojdite na jogo in deskanje v Agadirju, obiščite mesto Marakeš. Pustite se razvajati v hotelih, kot so: The Mandarin Oriental Marrakech, La Mamounia, Royal Mansour, Riad Yasmine in Kasbah Tamadot. V Maroko se je najbolje odpraviti od aprila do oktobra.

Bocvana in Mavricij

V Bocvani se lahko odpravite na safari. Ogled divjih živali, dobra hrana in vino, tradicionalni popoldanski počitek ter koktajli so odličen recept za sprostitev in povezovanje s partnerjem. Z Mavricija se boste vrnili polni vtisov in energije. Zanimivosti je na pretek; Okavangova delta in puščava Kalahari sta dom različnim divjim živalim, Mavricij pa ponuja odlične jedi, botanične vrtove, hindujske templje, nasade čajevca, zip-lining in plavanje z delfini. Lahko uživate v hotelih: Jack's Camp, Jao Camp, Kings Pool, Mombo, Vumbura Plains in Zarafa v Bocvani ter Four Seasons, Oberoi, St. Regis, One&Only na Mavriciju.

Pravljični kraji  za poročno potovanje

Bermudi

Majhen otok obiskovalcem veliko ponuja. Sproščujoče in mirno potovanje z brezskrbnim preživljanjem časa na rajskih plažah ali pustolovščine z raziskovanjem jam se vam bodo vtisnili v spomin za vedno. Čakajo vas osupljivi razgledi, peščene plaže, kristalno čisto morje in pisane hiške. Videli boste rožnate peščene plaže Warwick Long Bay, Jobson's Cov, Coopers Island in največjo zasebno plažo Rosewood Tuckers Point, lahko boste obiskali Castle Harbour z ladjico, si ogledali mesto St. Georges. Izvrstni hoteli so: Rosewood Tucker's Poing, Elbow Beach hotel. Otok je priporočljivo obiskati med junijem in septembrom.

Francoska Polinezija

Francoska Polinezija je odlična izbira za oddih na rajskih grebenastih otokih z nešteto osupljivimi prosojnimi lagunami. Sestavlja jo več kot sto otokov, največji je Tahiti. Luksuzni bungalovi zagotavljajo zasebnost, rajske bele, roza in črne plaže pa odlično sprostitev. Navdušili vas bodo Mo'orea z zelenimi pokrajinami, lagunami in obalnimi travniki, opazovanje podvodnega življenja na koralnem grebenu na Bora Bori, plavanje z morskimi psi in arhipelag Tuamotu za potapljanje. Hotelov je veliko: Le Meridien Tahiti, InterContinental Bora Bora Resort & Thalasso Spa, Four Seasons Bora Bora, Hilton Moorea Lagoon Resort & Spa.

Pravljični kraji  za poročno potovanje

Nikaragva

V Nikaragvi lahko del časa preživite na plaži, del pa s spoznavanjem lokalne kulture, naravnih lepot in doživljanjem pustolovščin. V zgolj tednu dni se lahko povzpnete na gorovje in planjave okoli jezera, poskusite zip-line med gozdovi, si ogledate španska kolonialna mesta, se preizkusite v vulkanskem deskanju in se sončite na peščenih plažah. Nikaragva je dežela vulkanov, Granada je eno izmed najstarejših mest, v San Juanu del Sur lahko deskate ali opazujete kite, Isla de Ometepe ima čudovito naravo. Odlični hoteli so: Jicaro Island Ecolodge, Tribal Hotel, Mukul, Maderas Village, Nekupe in Yemaya.

Sejšeli

Na otočju vas bodo pričakali rajske plaže, kultura in gostoljubni domačini, ki so ponosni na svojo državo in skrbijo za ohranitev turizma, zaščito avtohtonih živalskih vrst in lokalne flore. Otok ponuja raznolike dejavnosti, kot so pohodništvo, kajakaštvo, snorkanje, potapljanje in sprehodi v naravi. Na otoku Praslin je znan narodni park Valle de Mai, zanimivi so peščena plaža Anse Lazio, morski narodni park Sainte-Anne in koralni otok Brid, ki je gnezdišče morskih ptičev in želv. Hoteli North Island, Frégate, Oetker Collection in Four Seasons vas bodo navdušili. Najlepše je septembra, novembra, marca, aprila in maja.

Besedilo: Jasna Milinković // Fotografije: Shutterstock