Tudi vaš pes obožuje palice? Potem velja tole opozorilo!

8. 6. 2023
Deli
Tudi vaš pes obožuje palice? Potem velja tole opozorilo! (foto: Profimedia)
Profimedia

Ko gre za lesene palice kot igrače za pse, je pomembno biti previden in pazljiv

Lesene palice niso priporočljive kot primarne igrače za žvečenje za pse iz več razlogov:

  • Nevarnost poškodb: Lesene palice so lahko nevarne za pse, saj se lahko drobci lesa zlahka odlomijo ali razbijejo. Ti drobci lahko povzročijo poškodbe, kot so odrgnine, raztrganine ali celo zaužitje neustreznih delcev lesa, kar lahko povzroči resne prebavne težave ali zadušitev.
  • Les lahko razpada: Les je naraven material, ki se sčasoma lahko obrabi ali razpade. To povečuje možnost, da pes zaužije majhne koščke lesa, kar lahko privede do težav s prebavo ali zadušitve.
  • Strupene snovi: Lesene palice, ki niso iz posebej izbranih materialov za pse, lahko vsebujejo strupene snovi, kot so barve, laki ali konzervansi. Te snovi lahko povzročijo zastrupitev pri psu, če jih po nesreči zaužije med žvečenjem palice.
    Nadomestne možnosti: Obstaja veliko drugih varnih in primernih možnosti igrač za žvečenje za pse, ki so posebej zasnovane za njihove potrebe. Gume, trpežne najlonske igrače ali tkanine so boljša izbira, saj so trpežne, varne in prilagojene psom.

Čeprav se nekateri psi morda radi igrajo z leseno palico, je priporočljivo, da se izogibate uporabi lesa kot igrače za žvečenje. Vedno se posvetujte z veterinarjem ali strokovnjakom za pse, da vam pomagajo pri izbiri varnih in primernejših alternativ, ki bodo zadovoljile potrebe vašega psa po žvečenju in igri.

Preberite še: Darja Zgonc ga redko pokaže, to je njen lepi srčni izbranec, s katerim se rada sprehajata na Obali!

Morda vas zanima tudi spodnji podcast s Katarino Čas:

Igralka Katarina Čas in voditelj Borut Pahor se v tokratni epizodi Mastercard® podkasta navdiha, katerega namen je, da spoznavamo sijajne zgodbe ljudi, ki nas navdihujejo, pogovarjata o uspehih v filmski industriji, o srečanju z Leonardom DiCapriem in o igralkinem nesojenem prizoru z DiCapriem, zaradi katerega je skoraj zavrnila vlogo. "V filmih je toliko navdihujočih stvari za moje delo in življenje, da si brez tega, kar vi (igralci) počnete, ne znam predstavljati pravzaprav enega uspešnega, lepega, navdihujočega življenja," meni nekdanji predsednik države Pahor, ki je v goste povabil Katarino Čas, za katero je v tekmi za predsedniški stolček leta 2012 dejal, da je zanj najbolj seksi Slovenka.