Pred Cityparkom zbrali dva zabojnika tekstila, ki bi drugače lahko pristal v smeteh

Pred Cityparkom zbrali dva zabojnika tekstila, ki bi drugače lahko pristal v smeteh (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
2. 12. 2019

»Slovenci smo se v zbiralni akciji rabljenih oblačil in kosov blaga znova izkazali. Dokazali smo, da skupaj zmoremo veliko. Pred Cityparkom smo zbrali dva velika zabojnika odvrženega tekstila in kosov blaga, ki ga bomo v naslednjih dneh predali različnim organizacijam. Za vsak zabojnik bomo Slovenskemu društvu za zaščito voda prispevali 2.000,00 evrov, torej skupaj 4.000,00 evrov. Namreč ravno pri proizvodnji tekstila se porabi veliko vode,« je povedal Andrej Ropret, center manager Cityparka.

Zbiralna akcija je potekala v sklopu kampanje »Zelena je nova črna« oz. »Obarvajte črni petek zeleno«. V akciji je sodelovala množica obiskovalcev Cityparka, največjega in najsodobnejšega nakupovalnega središča pri nas. Mnogi so bili navdušeni in veseli nad akcijo, saj se mnogokrat postavi vprašanje, kam s tekstilom, ki ga ne potrebujemo več. Tako so z veseljem od doma prinesli rabljena oblačila. Pred pričetkom nakupovanja so jih oddali v poseben zato namenjen zabojnik. V spomin na dobro delo pa so prejeli tudi eko darilo – ptičjo hišico.

»Citypark že od nekdaj skrbi za okolje. Želimo, da obiskovalci še bolj povežejo nakup z okoljsko ozaveščenostjo,« je dodal Andrej Ropret. V zadnjih letih so v skrbi za okolje naredili več projektov. Postavili so BicikeLJ postajo, ki omogoča brezplačno izposojo mestnih koles. Na Poti ob žici so posadili 20 novih dreves, vsakega od njih pa je lahko virtualno posvojil vsak obiskovalec Cityparka. S tem so ljudi spodbujali v skrbi za mestne parke in jih ozaveščali o pomembnosti zelenih površin. Prejšnja, energetsko bolj potratna svetila, so v nakupovalnemu središču in parkirni hiši zamenjali z varčnimi LED svetili in s tem zmanjšali porabo električne energije, prostore pa naredili kupcem svetlejše. V parkirni hiši so postavili lastno polnilno postajo za električna vozila. Ena od letošnjih novosti je tudi Avant2Go lokacija, ki se prav tako nahaja v Cityparkovi parkirni hiši.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri