Preden izrečete "ljubim te", pomislite na teh 6 stvari

Preden izrečete "ljubim te", pomislite na teh 6 stvari (foto: Profimedia) Profimedia
10. 8. 2017

Tudi če ste šli že skozi veliko resnih zvez in tudi če ste na ljubezenskem področju že pravi eksperti, prvič reči »ljubim te« ni niti približno lahko. Ko ste z ljubljeno osebo že nekaj časa in ste dobro preučili občutke in čustva, ki jih gojite do nje, se vam bo verjetno v nekem trenutku zazdelo, da je prišel čas, da izpoveste svojo ljubezen.

Seveda je pomembno, kako izkazujete ljubezen. Z najtoplejšima besedicama se bo razmerje zagotovo premaknilo na še višjo raven. Potrebna pa je tudi previdnost - če se boste prenaglili, se lahko zgodi, da si bo zmeden-a partner / partnerica začel-a postavljati vprašanja, kar lahko ogrozi vašo zvezo.

Če se vam zdi, da je prišel čas, da končno brez zadržkov rečete: »Veš, ljubim te,« potem si preberite spodnjih šest vprašanj in si nanje iskreno odgovorite.

1. Ali Imate kakšne skrivnosti?

Partnerja, ki se resnično ljubita, med seboj ničesar ne skrivata. Sta kot odprti knjigi, zanimata se eden za drugega in o svoji boljši polovici si želita vedeti vse. Če v sebi držite kakšno skrivnost, morda še ni pravi čas, da izpoveste ljubezen.

2. Pričakujete popolnost?

Ko nekoga zares ljubite, imate radi tudi njegove pomanjkljivosti in ne samo tiste dobre  značilnosti. Prava ljubezen se začne s sprejemanjem in pomembno je razumeti, da noben odnos nikoli ni in ne bo popoln. Ljubezen je polna vzponov in padcev, zato se, preden se prenaglite, prepričajte, da ste pripravljeni v polnosti sprejeti vse odtenke partnerjeve osebnosti.

3. Ali sta prijatelja?

Romantičnega odnosa ne morate imeti, če s partnerjem ne gojite tudi prijateljstva. Zakaj je to tako pomembno? Prijatelji so tisti, s katerimi se smejimo, imamo skupne interese in se podpiramo pri reševanju težav. Vse našteto je ključnega pomena tudi v partnerskih odnosih, zato so zveze, ki temeljijo na prijateljstvu, najboljše.

4. Ste ljubosumni?

Zaupanje je ključno! Preden nekomu rečete, da ga ljubite, mu morate obvezno zaupati. Recimo, da vaš partner ali partnerica gre zvečer ven s kolegi, vi pa neprestano razmišljate, kaj dela, kje je, in se zaradi tega razburjate. V tem primeru z izpovedovanjem ljubezni raje še malo počakajte. Najprej se naučite zaupati, saj sicer ne boste zmožni ljubiti, kot bi si želeli.

5. Je ljubezen samo fizična?

Seveda je tudi fizična privlačnost pomembna, da romantičen odnos deluje. Ne sme pa na biti temelj za celoten odnos. Če se bo zveza vrtela samo okrog seksa, bo prej ali slej postala dolgočasna. Za resnično ljubeč odnos je, kot radi pravimo, potrebno »čutiti nekaj več«.

6. Česa vas je naučila preteklost?

Iz propadlih zvez se lahko veliko naučimo. Ko se neko razmerje konča, si obvezno vzemite čas, da dobro preučite sebe in svojega bivšega partnerja in ugotovite, kakšni so razlogi, da se je zveza končala ter kako bi jo lahko popravili - kot odlično narekuje pregovor: Na napakah se učimo! Če neko osebo resnično ljubite, je izjemno pomembno, da sebe dobro poznate in da veste, kaj partnerju lahko ponudite.

V družbi velja, da je povedati nekomu, da ga ljubite, izjemno velik in pomemben mejnik v razmerju. Ne pozabite pa, da je enako pomembno, če ne celo bolj, da ljubezen izkazujete tudi z dejanji. Z majhnimi in velikimi gestami lahko najbolje pokažete ljubezen in nakolonjenost. Če pa je vaš partner tak, da mu veliko pomeni, da od vas sliši tisti usodni dve besedi, potem se, če ste prepričani v svojo ljubezen, z izpovedovanjem nikar zadržujte.

Povzeto po: thinkinghumanity

Priporočamo