To je razlog, zakaj starejša gospa namerava zapustiti 2,8 milijona evrov svojim hišnim ljubljenčkom

3. 2. 2024
Deli
To je razlog, zakaj starejša gospa namerava zapustiti 2,8 milijona evrov svojim hišnim ljubljenčkom (foto: Profimedia)
Profimedia

Starejša ženska s Kitajske trdi, da je njeni otroci nikoli ne obiščejo pa čeprav je stara in bolna. In prav zaradi tega naj bi se odločila, da bo svoje premoženje premoženje v višini 2,8 milijona dolarjev zapustila svojim mačkam in psom. 

Šanghajčanka, ki jo prepoznamo le po priimku Liu, je svoje tri otroke izločila iz oporoke in namesto tega namerava zapustiti okoli 20 milijonov evrov za svoje hišne ljubljenčke, saj so bili njena edina tolažba na stara leta. Tako vsaj poroča The South China Morning Post.  

Gospa Liu je pred nekaj leti naredila začetno oporoko, v kateri je svojim trem otrokom zapustila denar in premoženje, a si je premislila, ker je niso obiskovali ali skrbeli zanjo. Bojda so jo tudi zelo poredko poklicali. "Teti Liu smo rekli, da če njeni otroci spremenijo svoj odnos do nje, lahko vedno znova spremeni svojo oporoko," je dejal uradnik. 

 Po poročanju časnika je zgodba na Kitajskem sprožila živahno spletno razpravo. "Kako razočarana in zlomljena je morala biti, ko se je odločila, da ne bo ničesar zapustila svojim otrokom," je zapisal en uporabnik. Gospa Liu je želi ves svoj denar zapustiti neposredno svojim hišnim ljubljenčkom, vendar to na Kitajskem ni zakonito, je za The South China Morning Post povedal uradnik s sedeža registracijskega centra v Pekingu.

"Vendar pa obstajajo alternative za rešitev te težave," je dejal Chen Kai. "Liujeva trenutna volja je eden od načinov in svetovali bi ji, naj imenuje osebo, ki ji zaupa, da bo nadzorovala veterinarsko kliniko in tako zagotovila ustrezno oskrbo hišnih ljubljenčkov." Drug uradnik agencije je dejal, da so gospo Liu opozorili na tveganje, da bi ves svoj denar dal v roke veterinarski kliniki.

Ni prvič, da je hišni ljubljenček prejel velikodušno dediščino. Leta 2020 je premožni poslovnež iz Tennesseeja svoji osemletni mejni ovčarki Lulu zapustil skoraj 5 milijonov evrov. In britanski modni oblikovalec Alexander McQueen, ki je umrl leta 2010, je slavno zapustil 50.000 funtov (97.000 dolarjev) od svojega 16 milijonov funtov (31 milijonov dolarjev) premoženja svojim ljubljenim psom Minterju, Juiceu in Callumu. 

PREBERITE ŠE:

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan