Klemen Mramor (Znan obraz ima svoj glas): Preobrazbe ga bogatijo

Klemen Mramor (Znan obraz ima svoj glas): Preobrazbe ga bogatijo (foto: arhiv POP TV) arhiv POP TV
Vir: Lady
15. 12. 2017

Klemen Mramor, ki smo ga spremljali v šovu Znan obraz ima svoj glas, se je začel z glasbo ukvarjati že v zgodnjem otroštvu.

Najprej je obiskoval glasbeno šolo, kjer se je osem let učil igranja klavirja, na gimnaziji Ledina ustanovil svoj srednješolski bend, pozneje pa se podal na samostojno pot. Takrat se je odločil tudi za izpopolnjevanje v solopetju, nastopanju in govoru pri učitelju Diegu Antoniu Barriosu Rossu. Širši javnosti se je prvič predstavil leta 2011 z nastopom na Misiji Evrovizija. Konec leta 2014 je izdal pesem Pozab na bonton.

Leta 2015 je nastopil na Emi s skladbo Mava to. "Ta pesem je bila takrat tudi med najbolj predvajanimi slovenskimi pesmimi na radijskih postajah." Že v najstniških letih je začel pisati besedila in komponirati. Besedila najraje piše v angleščini, ki jih nato prevede in prilagodi za slovenščino.

"Najprej niti nisem poslušal slovenske glasbe." Ko se je skladba Mava to uveljavila med poslušalci, je takrat pred poletjem izdal balado Vse bo kul, ki je bila dobro sprejeta. Takrat ga je opazil tudi Jan Plestenjak in ga povabil na svoj nastop v Hali Tivoli. Z nastopom v polni dvorani Tivoli je takrat dosegel svoj največji podvig do tedaj. "Že to, da me je opazil Jan Plestenjak, je bila zame velika potrditev. To mi je takrat dalo nov zagon." Trenutno nastopa v oddaji Znan obraz ima svoj glas. V oddaji je gledalce in druge tekmovalce najbolj navdušil s svojo izvedbo pesmi Erica Claptona Tears in heaven. "Čisto nasprotje sebe iščem. Kot igralec gledam, da grem iz sebe in pokažem nekaj novega, kar nisem jaz." Do zdaj je najbolj užival v svoji prelevitvi v Magnifica, zaradi lika, kakršen na odru pač je. "Zelo si lahko sproščen, ker si v liku in lahko daš nekaj iz sebe, kar ti drugače nisi."

Besedilo: Aleš - Rod // Foto: arhiv Pop TV