Prepoznajte ZGODNJE znake izgorelosti, lahko si boste prej pomagali

Prepoznajte ZGODNJE znake izgorelosti, lahko si boste prej pomagali (foto: Profimedia) Profimedia
24. 10. 2021

Izgorelost je v današnjem svetu vse bolj pogost pojav. Preverite, kateri so zgodnji znaki izgorelosti, na katere moramo biti pozorni.

Izčrpanost

V primeru izgorelosti ste konstantno izčrpani, ne glede na to, koliko počivate ali spite. Tako fizično, kakor tudi mentalno ste popolnoma izčrpani. Imate zelo malo energije in pogosto se počutite preobremenjene. 

Manj zagnanosti

Zaradi stresa in utrujenosti, izgubljate tudi svojo zagnanost in voljo do dela. Opažate, da ste bolj negativno nastrojeni in tudi področja v službi, ki so vas včasih zanimala, so vam sedaj v breme. Zjutraj s težavo vstanete in se odpravite v službo. Zaradi tega ste tudi veliko manj produktivni in uspešni pri delu.

Tudi v prostem času si vzamete manj časa za dejavnosti, ki so vas včasih veselile. 

Nespečnost

Stres vpliva tudi na vaše spanje. Eden izmed prvih znakov izgorelosti je pogosto nespečnost oziroma težave s spanjem: težko zaspite, ponoči se zbujate ali se zjutraj zbujate (pre)zgodaj.  

Nihanje razpoloženja

Vaše razpoloženje veliko bolj niha. Malenkosti vas hitreje iztirijo, kakor sicer. V nekem trenutku se počutite popolnoma dobro in samozavestno, že v naslednjem pa se lahko počutite čisto drugače. 

Več o ostalih znakih si preberite TUKAJ

Priporočamo