Preprosto pecivo iz češenj, ki navduši čisto vse, tudi začetniki ga bodo zlahka spekli!

29. 5. 2024
Deli
Češnjevo pecivo (foto: Profimedia)
Profimedia

Češnjevo pecivo je klasična sladica, ki jo je preprosto pripraviti in vedno navduši s svojim okusom. 

Ah, češnje ... Marsikdo komaj čaka, da se začnejo topli dnevi, ki nas razveseljujejo s svojimi sadeži. Sočne češnje niso samo lepe na pogled, iz njih je mogoče pripraviti sladice, ki se stopijo v ustih in navdušijo s svežim okusom. Za vas smo našli preprost recept za sladico za domače pecivo s tem slastnim sadjem.

Potrebovali boste:

  • 250 g moke
  • 200 g sladkorja
  • 1 zavojček pecilnega praška (približno 10 g)
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 jajci
  • 200 ml mleka
  • 100 ml olja (sončnično ali rastlinsko)
  • 300 g svežih ali zamrznjenih češenj (brez koščic)
  • ščepec soli
  • sladkor v prahu za posipanje

Priprava

Če uporabljate sveže češnje, jih operite in odstranite koščice. Če uporabljate zamrznjene češnje, jih odtajajte in dobro odcedite.V veliki skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sladkor, vaniljev sladkor in ščepec soli. V drugi posodi zmešajte jajca, mleko in olje. Zmes dobro stepite, da postane gladka. Mokre sestavine postopoma vlijte v suhe sestavine in mešajte, dokler ne dobite enotnega testa.

Nežno vmešajte češnje v testo, da se enakomerno porazdelijo. Pečico segrejte na 180°C.Pekač (približno 20x30 cm) namastite z maslom ali obložite s peki papirjem. Testo enakomerno razporedite po pekaču.  Pecite v predhodno segreti pečici približno 30-35 minut, oziroma dokler zobotrebec, ki ga zapičite v sredino, ne pride ven čist.

Ko je pecivo pečeno, ga vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi na sobni temperaturi. Preden pecivo narežete, ga posujte s sladkorjem v prahu za dodaten sladek okus. Dober tek!

Preberite še:

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec