Pretresljiva izpoved nekdanje vrhunske tenisačice Jelene Dokić

Pretresljiva izpoved nekdanje vrhunske tenisačice Jelene Dokić (foto: Profimedia) Profimedia
16. 11. 2017

"Pretepal me je z usnjenim pasom, ker sem izgubila." Tako v svoji avtobiografiji nekdanja tenisačica opiše odnos njenega očeta do nje.

Jelena je vrsto let veljala za eno najbolj nadarjenih tenisačic, bila je zelo borbena in vztrajna, žal pa je številnim ljubiteljem športa ostala v spominu zaradi očeta, ki je veljal za nasilneža in je slovel po svojih izpadih na teniških igriščih.

Jelena, ki je v času svoje kariere nastopala za Avstralijo in nekdanjo Jugoslavijo, je v svoji avtobiografiji z naslovom Unbreakable (Nezlomljiva) opisala odnos z očetom Damirjem. Za časnik The Sunday Telegraph je dejala, da jo je močno pretepal. Nasilje se je začelo, ko je začela igrati tenis in se nikoli ni ustavilo. Pravi, da jo je vlekel za lase in ušesa, ji pljuval v obraz, pretepal jo je s čevljem ter jo zmeral z vlačugo.

Zaradi nasilja je imela velike čustvene težave. "Čustvena bolečina je bila hujša kot fizična. Ko imaš 11 ali 12 let in slišiš take grde stvari ... To mi je bilo najtežje," pravi Jelena. Pravi, da je po vrsti let čustvene in fizične zlorabe razmišljala tudi o samomoru.

Po umiku iz teniškega sveta se je borila z boleznijo ščitnice in z odvečnimi kilogrami - tehtala je kar 120 kilogramov, a jih je zdaj že precej izgubila. Svojih težav dandanes ne skriva več - na družbenih omrežjih objavlja svoje slike in oboževalcem sporoča, da se je treba potruditi in delati na sebi, če hočemo po težkih obdobjih premagati težave.

Povzeto po The Sunday Telegraph

Priporočamo