Pri katerih letih najpogosteje varajo moški in pri katerih ženske?

Pri katerih letih najpogosteje varajo moški in pri katerih ženske? (foto: profimedia) profimedia
23. 2. 2017

Čeprav se podatki, ki jih navaja več študij, razlikujejo, velja prepričanje, da se bo 60 % moških in 45 % žensk v določenih obdobjih zakonskega življenja odločilo za skok čez plot.

Večno vprašanje: Zakaj?

Vzroki, zakaj ljudje varajo svoje partnerje, so različni. Nekateri uživajo v samem dejanju, drugi spet pravijo, da jim je v zakonu dolgčas ali pa jim zakonec ne nudi zadostne seksualne zadovoljitve ali čustvene potešitve. Po raziskavi, ki jo je opravila Univerza v New Hampshiru, je pri moških verjetnost varanja za sedem odstotkov višja kot pri ženskah.

Različno dojemanje varanja

Raziskovalci pravijo, da do razlike prihaja zato, ker moški in ženske drugače dojemajo posledice in koristi varanja. Pri nežnejšem spolu so pomembni biološki in socialno-ekonomski dejavniki. Na primer: ko gre za moškega, ki bi lahko bil dober oče in bi lahko finančno poskrbel za družino, bo ženska v hudi skušnjavi, da bi poskusila, če je trava na drugi strani res bolj zelena. Pri moških ni tako. Verjetnost, da se bodo zapletli v izvenzakonsko razmerje se z leti povečuje.

Moški najpogosteje varajo pri 55 letih, ženske pri 45

Tako so dognali raziskovalci. Po teh letih naj bi verjetnost za ponovno nezvestobo začela upadati. Treba pa je dodati, da se podatki v raziskavah o varanju spreminjajo. Študija, čigar izsledke so objavili v reviji Journal of Sex and Marital Therapy je pokazala, da eden od petih Američanov živi v ne-monogamnem razmerju. Več raziskav pa je potrdilo, da so - recimo temu - starejši odrasli, ki živijo v odprtih razmerjih, srečnejši, bolj zdravi in bolj seksualno aktivni kot njihovi vrstniki, ki živijo v monogamnih razmerjih.

Povzeto po www.indy100.com

Priporočamo