Zanimivosti Promocijsko sporočilo

Prihaja pravi čas, da vzamete kariero v svoje roke!

10. 10. 2014
Deli
Prihaja pravi čas, da vzamete kariero v svoje roke!

Se tudi vi kdaj ujamete v mislih, kako bi bilo, če bi imeli boljšo službo, višjo plačo in prijetnejše delovno okolje? Ne skrbite, vsi smo že kdaj sanjarili o boljši službi in zdaj imamo tudi priložnost, da v zvezi s tem nekaj ukrenemo. Čas je, da tudi vi vzamete kariero v svoje roke in si zagotovite nekaj zaposlitvenih intervjujev.

Kako, pravite? Obiščite 12. karierni sejem, ki ga organizira največji slovenski zaposlitveni portal MojeDelo.com 22. in 23. oktobra (sreda in četrtek) na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Izkoristite izjemno priložnost in v dveh dneh opravite več zaposlitvenih razgovorov, kot v celem letu skupaj.

Kaj pravzaprav je karierni sejem in zakaj ga je dobro obiskati?

Vsak, ki se je že srečal z iskanjem zaposlitve, zelo dobro ve, kako težko je priti do zaposlitvenega intervjuja, kaj šele dobiti ponudbo za delo. Karierni sejem pa je izjemna priložnost, da pridete do intervjuja takoj, brez nadležnega pisanja prošenj, brez prijavljanja na oglase in negotovega čakanja na odgovor. Enostavno se ustavite na stojnici delodajalca, ki se vam zdi zanimiv, in opravite razgovor z ljudmi, ki so v izbranem podjetju odgovorni za zaposlovanje.

Poleg delodajalcev pa na sejmu srečate tudi ponudnike izobraževanj in ostalih kariernih storitev. Brezplačno se lahko posvetujete s kariernimi svetovalci, ki vam pomagajo do bolj učinkovitega življenjepisa, udeležite se lahko tudi kariernih predavanj.

Le z dobro pripravo do maksimalnega učinka

Ne dovolite, da bi bili vaši konkurenti v prednosti. Že pred obiskom sejma se pozanimajte, katera podjetja iščejo vaš profil in se dobro pripravite na srečanje. Na sejmu ne boste sami, pač pa boste obdani s številnimi drugimi iskalci, zato je zelo pomembno, da se želenemu delodajalcu predstavite kar se da jedrnato in usmerjeno v sklopu omejenega časa, ki ga imate na voljo.

Nekaj smernic za pripravo na obisk kariernega sejma:

  • izberite podjetja, ki vas zanimajo, in poiščite čimveč informacij o njih;
  • pripravite življenjepis, ki vas predstavlja kot pravega kandidata za delo;
  • pripravite 30-sekundni govor, ki bo kadrovika prepričal, da imate prava znanja in veščine;
  • pridite na karierni sejem urejeni, spočiti in polni energije;
  • s seboj vzemite primerno mapo ali torbico, v kateri boste imeli življenjepise in zapiske.

Kako na samem sejmu?

Do kadrovika pristopite profesionalno, se nasmehnite, mu ponudite krepak stisk roke in se predstavite. Veste, katero delo zasledujete; vaš cilj je kadrovika prepričati, da ste primeren kandidat za to delovno mesto. Kadrovika pozorno poslušajte, iz pogovora z njim izbrskajte informacije, kakšne profesionalne in osebnostne karakteristike pričakuje od sodelavcev. Argumentirajte, zakaj ste vi primerna oseba za njihovo podjetje. Med pogovorom bodite pozitivno naravnani. Po vsaki obiskani stojnici posameznega delodajalca si vzemite kakšno minutko za zapiske, po sejmu pa pošljite kadrovikom, s katerimi ste imeli razgovor, zahvalo za čas, ki so vam ga namenili.

Če želite narediti korak naprej v svoji karieri, obiska kariernega sejma ne boste izpustili. Izkoristite že prvo priložnost, ko se bo 22. in 23. oktobra na Gospodarskem razstavišču odvijal največji tovrstni dogodek pri nas. Vse ostale informacije najdete na spletni strani www.kariernisejem.com. Pa veliko uspeha pri iskanju zaposlitve vam želimo.

Ekipa Mojedelo.com