Prihodnost čiščenja z najnaprednejšima robotoma, sesalnikom in čistilcem tal iRobot

Prihodnost čiščenja z najnaprednejšima robotoma, sesalnikom in čistilcem tal iRobot (foto: iRobot Roomba Press) iRobot Roomba Press
12. 6. 2019 | Promocijsko sporočilo

iRobot predstavlja robotski sesalnik Roomba® s9+ s tehnologijo PerfectEdge® in širokimi krtačami, izredno močjo sesanja in naprednim 3D-senzorjem.

iRobot Corp. (NASDAQ: IRBT), vodilni proizvajalec robotskih rešitev za gospodinjstva, predstavlja dva nova zmogljiva robota, ki s skupnimi močmi poskrbita za kar najučinkovitejše čiščenje vašega doma.

roombaNova napredna robota bosta na voljo tudi v Sloveniji, za to bo poskrbelo podjetje Tilt d.o.o., generalni uvoznik in distributer za znamko iRobot. Robotski sesalnik Roomba® s9+ s tehnologijo za samodejno praznjenje Clean Base™ odlikuje minimalističen dizajn Maximized-Edge in je najpametnejši, najmočnejši in najzmogljivejši robot Roomba® na svetu. Robotski čistilec Braava jet® m6 po zaslugi napredne navigacijske zmogljivosti in tehnologije mapiranja učinkovito očisti več sob ali velikih prostorov. Robota komunicirata in se usklajujeta prek povezave Imprint™: sesanju sledi brisanje, popolnoma brez posredovanja uporabnika.

Uporabniki lahko sedaj za več tednov pozabijo na sesanje in pomivanje tal

»Leta 2018 je podjetje iRobot v robotski sesalnik Roomba vdelalo pomnilnik in funkcijo samodejnega praznjenja ter tako začelo s trendom popolnoma avtomatiziranega čiščenja, ki ga gospodinjski roboti v preteklosti niso omogočali,« je izjavil Colin Angle, predsednik in glavni direktor podjetja iRobot. »S predstavitvijo robotov Roomba s9+ in Braava jet m6 je podjetje iRobot postavilo pomemben mejnik na področju gospodinjskih robotov. Uporabniki bodo lahko za več tednov pozabili na sesanje, njihovi robotski sesalniki in čistilci tal bodo samodejno sodelovali – sesanju bo sledilo brisanje – v celoti brez posredovanja.«

Najnaprednejša robota iRobot doslej

»Robotski sesalnik Roomba s9+ in robotski pomivalec Braava jet m6 sta najnaprednejša robota, kar jih je izdelalo podjetje iRobot, in najboljša gospodinjska čistilna robota, kar jih je danes na voljo na trgu,« je povedal Christian Cerda, generalni direktor podjetja iRobot. »Stranke, ki si želijo izredne učinkovitosti in natančnega čiščenja, bodo navdušene nad izboljšano sesalno močjo sesalnika Roomba s9+ in njegovo zmogljivostjo čiščenja tudi slabo dostopnih kotov, v katerih se skriva umazanija. Braava jet m6 je po zaslugi zmogljivega mapiranja in pametne navigacije ter seveda naprednih čistilnih funkcij robotski čistilec, ki učinkovito očisti ves dom.«

Roomba® s9+ zlahka očisti robove in kote

Robotski sesalnik Roomba s9+ s polnilno postajo Clean Base™ s samodejnim praznjenjem zagotavlja najučinkovitejše čiščenje dosedaj1 zaradi naprednega 3D-senzorja, zmogljivega čistilnega sistema in tehnologije PerfectEdge®, ki jo sestavljajo 30 odstotkov širše dvojne gumijaste krtače2 in posebej zasnovana krtača za kote. Vsaka krtača ima posebno gumijasto površino, ki je vedno v stiku s podi najrazličnejših vrst, od trdnih površin pa do preprog, in ki se po potrebi ustrezno prilagodi in uspešno odstrani tudi najmanjše delce, na primer prah in umazanijo, kot tudi dlake in večjo nesnago. Posebej zasnovana krtača za kote ima pet krakov, ki zgrabijo umazanijo in ostanke tudi iz najbolj nedostopnih kotov ter ob stenah in jih usmerijo na pot gibanja robota, ki jih nato posesa.

40-krat večja moč sesanja

Roomba s9+ je opremljena z zmogljivim čistilnim sistemom s kar 40-krat večjo sesalno močjo3 v primerjavi s prejšnjimi generacijami robotskih sesalnikov Roomba. Ko Roomba s9+ zazna preprogo, robotski sesalnik aktivira tehnologijo Power Boost in samodejno poveča sesalno moč ter iz vlaken preproge učinkovito odstrani vso nesnago in umazanijo.

Brez težav tudi nad kote in ob robove sten

Patentirana rešitev podjetja iRobot iAdapt® 3.0 Navigation s tehnologijo vSLAM® robotskemu sesalniku Roomba s9+ pomaga pri neovirani in učinkoviti navigaciji po domu, saj beleži, kje je robot že sesal in katere predele še mora očistiti. Novi napredni 3D-senzor robotskega sesalnika Roomba s9+ neprekinjeno zaznava vse pred robotom (kar 25-krat na sekundo). Zato učinkovito očisti tudi kote in velike prostore. Po zaslugi pametne tehnologije mapiranja Imprint™ podjetja iRobot robotski sesalnik Roomba s9+ zabeleži tloris doma in uporabniku omogoči popoln nadzor nad čiščenjem, saj lahko izbere prostore, ki jih želi očistiti, ter nastavi tudi urnik čiščenja. Začetek čiščenja z robotskim sesalnikom je mogoče sprožiti prek aplikacije iRobot HOME ali pa z gumbom CLEAN. Uporabniki lahko čiščenje sprožijo z glasovnim ukazom, če je robotski sesalnik povezan s pametnima osebnima pomočnikoma Alexa ali Google Assistant.

Ujame kar 99 odstotkov plesni

Robotski sesalnik Roomba s9+ vsebuje tudi prvi in edini protialergijski sistem Anti-Allergen System za robotske sesalnike, ki učinkovito ujame cvetni prah in plesni, ki povzročajo alergije, ter prepreči njihovo uhajanje tako iz robota kot iz polnilne postaje Clean Base™. Robot Roomba® s9 vsebuje tudi visoko učinkovit filter High-Efficiency Filter, ki ujame kar 99 odstotkov plesni, cvetnega prahu in pršic. Ko robotski sesalnik Roomba s9+ zaključi s čiščenjem, se vrne v polnilno postajo Clean Base™ in umazanijo ter nesnago samodejno izprazni v vrečko za enkratno uporabo. V polnilni postaji Clean Base™ je prostora za umazanijo in nesnago kar 30 sesanj, zato bodo lahko uporabniki tudi za več tednov pozabili na sesanje.

Robotski pomivalec Braava jet® m6 učinkovito obriše več sob in velikih prostorov

Robotski pomivalec Braava jet® m6 učinkovito očisti in obriše tla v domu. Uporabnik preprosto namesti želeno krpo – bodisi za mokro ali suho čiščenje – robotski pomivalec pa poskrbi za vse drugo. Podobno kot robot Roomba s9+ uporablja tudi robotski pomivalec Braava jet m6 navigacijo iAdapt® 3.0 s tehnologijo vSLAM® in pametnim mapiranjem Imprint™, s pomočjo katerih pridobi tloris doma, uporabniku pa omogoči izbiranje prostorov, ki jih želi očistiti, ter nastavitev urnika čiščenja. Začetek čiščenja z robotskim sesalnikom je mogoče sprožiti prek aplikacije iRobot HOME ali pa z gumbom CLEAN. Če je robot povezan s pametnima osebnima pomočnikoma Alexa ali Google Assistant, lahko uporabniki čiščenje sprožijo tudi z glasovnim ukazom.

S čistilcem Braava jet m6 tudi nad najtrdovratnejšo umazanijo

Robotski čistilec Braava jet m6 je idealna izbira za čiščenje trdnih površin, na primer lesenih podov, ploščic in kamnitih tlakov, zaradi dizajna Maximized-Edge pa učinkovito očisti tudi kote ter robove. Zaradi naprednih navigacijskih zmogljivosti robotski čistilec tla učinkovito očisti in se izogne vsem morebitnim oviram, na primer pohištvu, preprogam in drugim preprekam. Če se baterija robotskega čistilca izprazni še pred zaključkom čiščenja, se bo robot samodejno vrnil v polnilno postajo in nadaljeval čiščenje, ko se bo napolnil.

V načinu mokrega brisanja sistem za natančno pršenje in krpa za mokro brisanje očistita tudi najtrdovratnejšo umazanijo, nesnago4 ter mastne madeže. Uporabniki lahko uporabijo tudi čistilno sredstvo za trdne površine Braava jet™ in tako poskrbijo še za prijeten in dolgotrajen vonj. V načinu suhega brisanja se na krpo za suho brisanje zaradi elektrostatičnega naboja ujamejo umazanija, prah in dlake hišnih ljubljenčkov.

Čista tla, ne da bi se dotaknili krpe

Tudi ko robotski čistilec Braava jet® zaključi čiščenje, se uporabniku ni treba dotikati umazane krpe. Robota enostavno postavite nad koš za odpadke, pritisnite gumb »Eject« in krpo odstranite. Uporabnik si lahko v aplikaciji poleg drugih podatkov o čiščenju ogleda poročila Clean Map™ ter preveri, katere predele je robotski čistilec Braava jet m6 očistil. Krpe za mokro in suho čiščenje so naprodaj ločeno.

Dinamični dvojec: Roomba® posesa, Braava jet® obriše

S predstavitvijo robotov Roomba s9+ in Braava jet m6 je podjetje iRobot s povezovalno tehnologijo Imprint™ uvedlo novo generacijo medsebojno povezanih avtomatskih rešitev, ki omogočajo komunikacijo med roboti ter usklajeno izvajanje načrtovanega čiščenja. Zaradi povezave Imprint™ robota Roomba s9+ in Braava jet m6 učinkovito sodelujeta in zagotavljata najvišjo raven čiščenja, kjer avtomatskemu sesanju sledi še brisanje, popolnoma brez posredovanja uporabnika.

Ko robotski sesalnik konča delo, robotski čistilec tal samodejno začne delo

Uporabniki lahko povezavo med roboti ustvarijo prek aplikacije iRobot HOME App, kjer lahko izberejo posamezne sobe, ki jih želijo očistiti, ali pa kar celotno etažo. Robotski sesalnik Roomba s9+ bo najprej posesal izbrano površino. Ko se Roomba vrne na polnilno postajo, se sproži robotski čistilec tal Braava jet m6 in začne brisati. Uporabnik prejme po zaključku sesanja in brisanja obvestilo. Povezovalna tehnologija Imprint™ deluje tudi z robotskim sesalnikom Roomba i7+.

      

iRobot®, vodilni proizvajalec robotskih rešitev za gospodinjstva, dizajnira in izdeluje robote, s pomočjo katerih lahko uporabniki postorijo več tako doma kot tudi zunaj. Podjetje iRobot® je osnovalo kategorijo čistilnih gospodinjskih robotov, ko je v letu 2002 predstavilo robotski sesalnik Roomba®. Danes je iRobot® globalno podjetje, ki je po vsem svetu prodalo že več kot 25 milijonov robotov. Ponudbo podjetja iRobot, ki jo sestavljajo robotski sesalniki Roomba® in robotski pomivalci Braava®, odlikujejo patentirana tehnologija in napredni koncepti s področja čiščenja, mapiranja in navigacije. Inženirji podjetja iRobot® so zgradili ekosistem robotov in tehnologij za pametni dom.

Značke: iRobot Roomba

Priporočamo