"Prijatelj se bo poročil, jaz pa preživljam pekel: Na fantovščini se je zgodilo nekaj groznega, neveste ne smem niti pogledati!" (izpoved)

"Prijatelj se bo poročil, jaz pa preživljam pekel: Na fantovščini se je zgodilo nekaj groznega, neveste ne smem niti pogledati!" (izpoved) (foto: Profimedia) Profimedia
19. 11. 2022

V tujini ni nič nenavadnega, da udeležence fantovščine (ali dekliščine) zaprosijo, da podpišejo pogodbo, v kateri se zavežejo, da ne bodo govorili o tistem, kar so videli.

Na Redditu se je pojavil zapis o enem takem dogodku. Prijatelj moškega, ki je zadevo opisal, je več mesecev pripravljal fantovščino, polno pijače in zabave. Brat bodočega mladoporočenca je junaka te zgodbe prosil, naj podpiše dokument z izjavo, "da ne bo govoril o fantovščini ali jo omenjal po njenem koncu pred ljudmi, ki niso bili prisotni na njej."

Čeprav mu je bilo neprijetno, je podpisal, a pozneje se je znašel pred dilemo: ali bi zaročenki svojega prijatelja razkril, kaj se je zgodilo, preden se poročita?

Vikend se je začel s številnimi aktivnostmi, kot je skok s padalom in drugimi športnimi dejavnostmi, preden se je naslednji dan spremenil v pravo seanso pijančevanja in hazardiranja. Pojavile so se tudi striptizete. Mpški je zapisal, da so nekateri od fantov seksali z novimi gostjami.

"V svoji zvezi sem srečen, tako da sva s prijateljem skušala najti nekaj prostega prostora v tisti hiši. Vrnila sva se v pritličje, da bi igrala ruleto," je zapisal. Ko sta prišla v sobo, sta zalotila bodočega mladoporočenca, ki je varal svojo zaročenko.

"Ko sem se vrnil domov, sem vse povedal svoji punci, saj sem se počutil res slabo zaradi zaročenke mojega prijatelja. Ona je sramežljiva, prisrčna punca, ki ga ima zelo rada. Moje dekle je njena prijateljica in mislim, da bo to imelo velike posledice, saj ji bo moje dekle hotelo povedati vse - in to en teden pred poroko! Ne vem sploh, če lahko odpovesta vse skupaj, glede na to, da gre za veliko in razkošno poroko. Bojim se posledic, še posebej zaradi dokumenta, ki sem ga podpisal. To sem povedal svoji punci in ona razume tveganje, a pravi, da ne moreva dovoliti, da se njena prijateljica poroči s takim človekom."

Večina uporabnikov Reddita, ki so komentirali zapis, meni, da bi morala pred poroko ženska izvedeti, kaj se je zgodilo. "Raje uničena poroka kot uničeno življenje. Mora poznati vsa dejstva, preden se poroči," se je glasil eden od komentarjev.

Kaj pa bi naredili vi, če bi se znašli v taki dilemi?