"Prijateljice so me razočarale!" Magdalena svetuje.

"Prijateljice so me razočarale!" Magdalena svetuje. (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
14. 6. 2017

Izgubljena sem, saj se mi življenje v zadnjem času podira. Pred nekaj leti sem bila zaradi finančne stiske prisiljena odseliti se v tujino, z namenom zaslužka. Ko sem odhajala, so mi moje tri najboljše prijateljice iz otroštva zatrjevale, da se nikoli ne bomo ločile. Že takrat, ko sem bila v tujini, so bili njihovi stiki z mano zelo redki, in kadarkoli sem kaj vprašala, sem dobila nazaj odgovor, češ, ti ne razumeš, ker živiš v drugem okolju. Takrat sem se tolažila, da bo bolje, ko se vrnem. Vendar je moja vrnitev pred nekaj meseci prinesla še večje razočaranje, saj so me moje tri prijateljice dobesedno ignorirale. Že tako imam nizko samopodobo, ker se ves čas v življenju borim, tole, kar se je zgodilo, pa me je povsem razočaralo, saj se počutim popolnoma izgubljeno in izigrano. Kaj naj storim?

Tina

Spoštovana Tina, odhod v tujino prinese s sabo veliko pozitivnih točk, seveda pa ob vrnitvi v svoje okolje tudi nekaj težav, saj imajo ljudje, ki ostajajo, v večini občutek, da smo drugačni, ker smo odšli, ker smo se iztrgali iz njihovega okolja.

Morda so prijateljice celo ljubosumne, da ste v življenju okusili več, in vam tega ne znajo razložiti ali priznati. Zanje ste preprosto postali drugačni, tudi če v resnici niste. Medsebojno druženje jih še bolj povezuje in glede na dejstvo, da vas dolgo ni bilo, so se nekako znašle same, in ste vi v njihovi družbi zdaj verjetno nekakšen dodatek, ki ga sicer sprejemajo, vendar ne popolnoma.

Seveda se je treba najprej z njimi pogovoriti, saj pravite, da ste si bile zelo blizu. Če jim še kaj pomenite, bodo razumele vašo stisko in vas spustile nazaj v svoj krog. Če boste imeli smolo in vas ne bodo razumele ter se bodo še naprej izmikale druženjem, boste morali žal globoko v sebi sprejeti, da je prijateljstvo zaključeno, in se usmeriti k novim spoznavanjem ljudi in druženjem, kar seveda ni preprosto, vendar je priporočljivo, da v življenju ostanete odprti za nove ljudi.

Nikar ne sklepajte novih prijateljstvev z namenom, da nadomestijo vašo bolečino, povezano s prijateljicami, vstopite v nove odnose s svežo energijo in čas bo pozdravil vašo bolečino.

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana, d. o. o. (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na info@revijalady.si, kamor pošljite svoje vprašanje. Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.

Priporočamo