Pripravite se na zimo: Koža v tem letnem času potrebuje posebno skrb

Pripravite se na zimo: Koža v tem letnem času potrebuje posebno skrb (foto: Profimedia) Profimedia
13. 11. 2019

Vsak letni čas ima svoje zakonitosti - tudi pri skrbi za lepo polt in zdravo kožo. Kot je znano, je pozimi koža bolj suha, izpostavljena mrazu in ostalim nevšečnostim, zato je treba ustrezno poskrbeti zanjo.

Nizke temperature ozračja, ledeni veter ... Vse to vpliva na krvni obtok, ki je nekoliko upočasnjen. Koža ne dobi dovolj kisika in hranljivih snovi. Zato se tudi upočasnijo procesi njenega obnavljanja oziroma regeneracije. V zaprtih prostorih je zaradi ogrevanja zrak precej suh, kar še dodatno izsuši kožo.

Nekatere osebe imajo bolj, druge manj suho kožo - saj veste, koža na obrazu je lahko normalna, suha, mastna ali mešana. A pozimi vsi več ali manj čutimo podobne tegobe, povezane z izsušenostjo.

In kako si lahko pomagate? Na voljo je vrsta izdelkov, ki vam bo pomagala pri ohranjanju lepe kože, a dobro je vedeti, da pozimi lahko mirno preskočite piling. Morda se vam zdi dober način, da se znebite suhe kože, a v bistvu lahko dodatno razdraži občutljivo kožo. Uporabljajte hidratantne kreme, lahko pa kožo zaščitite tudi s kakšnim oljem, primernim za obraz.

Seveda pa so pozimi še kako dobrodošle maske za obraz, ki kožo dodatno navlažijo in nahranijo. Lahko si jih pripravite kar doma, saj imate večino sestavin najverjetneje v hladilniku ali v shrambi.

Lahko si jo pripravite iz jabolk: jabolko na drobno naribajte, dodajte žličko medu in maso močno zmešajte. Nanesite jo na obraz in vrat ter pustite pol ure. Nato jo splahnite - namesto vode lahko uporabite hladno mleko. Tudi kombinacija medu, mleka in jogurta bo zelo dobro vplivala na vašo kožo. V enakih delih zmešajte med, mleko, jogurt in nanesite na kožo. Masko pustite najmanj 14 minut, nato jo sperite z vodo.