Pripravlja se multimedijski paket rock'n'roll cirkusa The Rolling Stones

Pripravlja se multimedijski paket rock'n'roll cirkusa The Rolling Stones (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
7. 5. 2019

The Rolling Stones so decembra 1968 pripravili poseben nastop, ki so ga poimenovali The Rolling Stones Rock and Roll Circus. Dogodek, na katerem so nastopili številni priznani glasbeniki, je posnel režiser Michael Lindsay-Hogg. Prvič so video izdali leta 1996, junija pa bo skupina, po več kot pol stoletja od dogodka, ponudila multimedijsko izdajo.

Na dogodku The Rolling Stones Rock and Roll Circus so leta 1968 ob članih skupine The Rolling Stones nastopili The Who, Yoko Ono, Jethro Tull, Taj Mahal, Marianne Faithfull ter za dogodek improvizirana superskupina The Dirty Mac, ki so jo sestavljali John Lennon, Keith Richards, Mitch Mitchell in Eric Clapton, navaja spletni portal Rolling Stone.

Režiser Lindsay-Hogg je dogodek posnel za predvideno predvajanje na britanskem BBC, do katerega nato ni prišlo. Eden od vzrokov za to je, da video velja za zadnji posnetek, na katerem s člani The Rolling Stones nastopa Brian Jones, ki je kmalu po dogodku zapustil skupino, leto kasneje pa tragično preminil. Video The Rolling Stones Rock and Roll Circus je sicer uraden izid dočakal šele leta 1996.

Nova, posodobljena različica videa bo po napovedih portala v juniju izšla v multimedijskem paketu, ki bo poleg koncerta vključeval tudi posnetek The Rolling Stones, ki izvajajo skladbo Parachute Woman, tri dodatne skladbe glasbene skupine Taj Mahal ter doslej javnosti neznan posnetek skupine The Dirty Mac, katere člani prepevajo skladbo Beatlov Revolution. Izdajo bo spremljala tudi 44-stranska knjižica, ki bo vključevala esej Davida Daltona o tem, kaj je za skupino pomenil omenjeni dogodek.

Zgodovinskim posnetkom bodo dodani še videi s svežimi komentarji, ki so jih med drugimi prispevali Keith Richards, Mick Jagger, Yoko Ono in Marianne Faithfull, pa tudi pogovor s Peteom Townshendom iz The Who. Kot še navaja Rolling Stone, bo multimedijski paket na voljo v več različicah.