Prireditev za zavod Pod strehco: Nova hladilnica bo omogočila več obrokov!

Prireditev za zavod Pod strehco: Nova hladilnica bo omogočila več obrokov! (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Lady
3. 3. 2018

Ko se združijo dobro misleči, nastane marsikaj dobrega. Lions klub Ljubljana je kot tradicionalni organizator skupaj s Centrom kulture Španski borci pripravil dobrodelni Srčni večer pesmi in smeha, namenjen Humanitarnemu zavodu Pod strehco, v okviru katerega deluje ljudska kuhinja na Zaloški 42 v Ljubljani.

Dobrodelni večer so s svojimi prispevki podprli guverner Lions distrikta 129, Slovenija, člani lions klubov, člani rotary klubov, predstavniki Rdečega križa Slovenije, Slovenske Karitas in Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.

Nova hladilnica bo omogočila več obrokov

Gre za že skoraj tradicionalni, tretji dogodek, s katerim na pobudo LK Ljubljana soustanovitelji Zavoda zbirajo pomoč za njegovo nemoteno delovanje. Nuška Drašček in Alenka Godec, ki ju je na klavirju spremljal Miran Juvan, Alenko pa tudi mladi, navdušujoči violinski virtuoz Gal Juvan, sta gostom ponudili nekaj najlepših slovenskih srčnih popevk in popolnoma navdušili dvorano.

Stand up komik Stefan Šumanec Šumi je s svojimi 'nabritimi' besednimi vragolijami občinstvo dodobra nasmejal. Zvezda večera je bil nedvomno velik prijatelj Zavoda pod strehco, chef Luka Jezeršek. Ta je že lani poleti v tednu nezavržene hrane nesebično priskočil na pomoč in prevzel odgovornost kuhanja v času, ko je Roman Klinar, chef kuhinje, odšel na zasluženi dopust. V tistem tednu je Luka ugotovil, kako zelo nujno gostilnica potrebuje primerno hladilnico.

Nova hladilnica bo omogočila več obrokov

Primanjkuje rednih gostov

Idejo za donacijo hladilnice je Luka uresničil s partnerjema in prijateljema Damjanom Menardom iz podjetja Menard RA in Primožem Černigojem iz podjetja PROprima. Vse stroške postavitve hladilnice so prevzeli na svoja ramena. Na odru Španskih borcev je bila v družbi številnih gostov priložnost, da so tudi simbolno prerezali otvoritveni trak. Podjetje Lidl Slovenija je novo hladilnico za Zavod Pod strehco tudi napolnilo. Udeleženci dobrodelnega večera so z nakupi vstopnic zbrali 3.500 evrov, ki so namenjeni rednemu delovanju Zavoda. Ta se v svojem edinstvenem poslovnem modelu težko ohranja na ravni pozitivnega poslovanja, saj v ljudski kuhinji še vedno primanjkuje rednih dnevnih gostov, ki bi za kosilo plačevali polno ceno 3,5 evra in s tem pokrili del stroškov socialnih obrokov.

Nova hladilnica bo omogočila več obrokov

Zato toplo vabljeni v čim večjem številu na zdrava, sveža in polnovredna kosila na Zaloško 42. Naredili boste nekaj dobrega za ljudi v stiski in ob tem tudi sami imeli zelo dober občutek. Vsi nastopajoči so se odrekli honorarjem, za kar se jim organizatorji LK Ljubljana v imenu Zavoda Pod strehco tudi iskreno zahvaljujejo.

Foto: Sašo Radej

Priporočamo