Mirko Štular: 'Družbi kažemo ogledalo!'

29. 8. 2013

Projekt Botrstvo, ki je nastal na pobudo Milene Štular in Anite Ogulin, je presegel vsa pričakovanja. K odmevnosti projekta so zagotovo pripomogli tudi mediji, še posebej 2. program nacionalnega radia, Val 202.

V okviru projekta Botrstvo v Sloveniji  se je doslej zbralo več kot 1,300.000 EUR. S tem denarjem so učinkovito pomagali več kot 2500 otrokom in družinam.

Mirko Štular, odgovorni urednik 2. programa Radia Slovenije, Vala 202, je na tiskovni konferenci projekta Botrstvo predvsem poudaril, da je projekt že po enem letu skupnega sodelovanja prerasel okvirje programske vsebine in postal neke vrste družbeno gibanje kot protiutež socialni izključenosti otrok.

»Ne glede na žgočo problematiko sprva nismo pričakovali ne tako številnega in ne tako intenzivnega odziva javnosti, donatorjev, medijev, partnerjev. Želeli smo prispevati drugače kot zgolj s poročanjem, želeli smo dejavno soustvarjati projekt in preseči okvirje posamičnih humanitarnih akcij ad hoc z zbiranjem prispevkov, kakršne smo izvedli že velikokrat prej, predvsem pa s projektom poskušamo doseči trajnejši učinek. Naš cilj je bil in ostaja revščino in socialno izključenost postaviti bistveno višje na agendi politike, politikov in socialnih ustanov. Javno debato o teh vprašanjih želimo spraviti v vse pore družbe in vsem še naprej kazati njeno ogledalo, čeprav slika ni lepa. Tako med drugim razumemo poslanstvo javnega nacionalnega radia, kakršen je Val 202.«

Več o tem, kako so na današnji novinarski konferenci pobudniki in izvajalci projekta Botrstvo podrobneje predstavili projekt, sredstva in donacije, opozorili pa tudi na vse večjo socialno izključenost in revščino v Sloveniji, si lahko preberete na spletni povezavi S projektom Botrstvo pomagali že več kot 2500 otrokom in družinam.

Značke: Anita Ogulin

Priporočamo