Projekt uresničevanja ženskih sanj na polovici

5. 12. 2016 | Promocijsko sporočilo

Ženske, ali živite svoje sanje? Odgovore na to razkriva projekt z imenom 55 žensk za 55 sanj (55 women for 55 dreams), katerega idejni vodja sta Lucija Smolnik in fotografinja Natalija Jelušič Babić.

Že nekaj mesecev povezujeta ženske po vsej državi – tiste, ki sledijo svojim sanjam ali pa so jih na določeni točki v življenju slišale in zaradi njih naredile preboj, s tistimi, ki potrebujejo še malce spodbude, da jih uresničijo.

Gre za serijo pogovorov s 55. srčnimi in uspešnimi Slovenkami, ki svoje navdihujoče zgodbe in fotografije preko Facebook in spletne strani projekta vsak teden delijo s širno Slovenijo.

»Do sedaj je bilo objavljenih že več kot 30 zgodb, tako da smo ravno na polovici projekta. Ženskam želimo sporočiti, da je vse mogoče, le slediti morajo svojim sanjam in si upati skočiti,« je o projektu povedala Smolnika.

Do sedaj so z njo in Jelušič Babićevo svoje življenjske izkušnje delile ženske z različnih kariernih področij, med njimi tudi varuhinja človekovih pravic Vlasto Nussdorfer, direktorica podjetja Skaza Tanja Skaza, direktorica podjetja Moja zaposlitev Saša Boštjančič, detektivka Bernarda Škrabar in znana slovenska igralka ter voditeljica Zvezdana Mlakar. »Zgodbe objavljava vsak ponedeljek. Od danes pa lahko naše bralke uživajo tudi v prebiranju Zvezdanine zgodbe,« poudari Smolnikova in doda, da se ju je do sedaj prav vsaka zgodba dotaknila na določen način: »Nekatere so naju navdušile s svojo energičnostjo, marljivostjo, zagnanostjo, odločnostjo, druge s svojo preprostostjo, iskrenostjo in čutnostjo. Vsem pa je skupno, da jim je z ogromno notranje moči uspelo premagati strahove in so na neki prelomni točki v življenju sprejele drzne, osupljive odločitve.«

Navdihujoče zgodbe žensk z vizijami, od katerih se vsak izmed nas lahko nauči nečesa novega, bodo ob koncu projekta, ki se bo zaključil aprila naslednje leto, skupaj z umetniškimi fotografijami izšle tudi v knjižni obliki. Sredstva od prodaje pa bodo šla v poseben sklad za financiranje – česa drugega kot – ženskih sanj.

Lucija Smolnik je osebna in poslovna coacherka z lastno blagovno znamko Lucija COACHING. Je edina certificirana trenerka programa Boba Proctorja Thinking Into Results v Sloveniji in nasploh v tem delu Evrope. Obenem je del svetovne ekipe Proctor Gallagher Institute, kot njihova svetovalka pa dela po celem svetu. Program se od ostalih coachingov razlikuje v tem, da združuje vse tri ravni posameznika – um, čustva in posameznikovo duhovno plat. Lucija sama je dokaz, da program resnično deluje in te popelje do začrtanih ciljev, saj se je prav z njim tudi sama močno razvila – osebnostno in poslovno. To, kar predava in uči druge, na vsakem koraku živi tudi sama. Že od nekdaj jo zanima posameznikov notranji svet in njegova rast ter razvoj. Tako module programa Boba Proctorja izvaja tudi sama. Dve svoji večji ideji pa je že razvila v uspešna projekta – projekt 55 women for 55 dreams (55 žensk za 55 sanj) in knjigo Mali pošastko, ki jo je napisala skupaj s svojo 10-letno hčerko Katarino. Njena posebnost je, da malim in velikim »da misliti« – na podlagi zgodb se najmlajši sprašujejo, ali se je določena stvar že zgodila tudi njim. Knjiga je tudi ena prvih pri nas, v kateri se prepletata znanje metode coachinga in otroški pogled na stvari. Več informacij o projektu na: 55dreams.com in FB strani – geslo »55 women for 55 dreams«.