Prva Trumpova državniška večerja: Jedli bodo jagnjetino, jambalayo in kolač iz nektarin!

24. 4. 2018 | Vir: STA
Deli
Prva Trumpova državniška večerja: Jedli bodo jagnjetino, jambalayo in kolač iz nektarin! (foto: profimedia)
profimedia

Predsednik ZDA Donald Trump bo nocoj gostil prvo državniško večerjo, odkar je na položaju ameriškega predsednika. Hrano in vino za večerjo v znamenju pomladi, s katero naj bi počastili zgodovinske povezave med ZDA in Francijo, so zaradi tega prav posebej skrbno izbrali.

Trump in prva dama Melania Trump bosta nocoj gostila francoskega predsednika Emmanuela Macrona s soprogo Brigitte. "Meni s francoskim pridihom bo pokazal najboljše, kar premoreta ameriška kuhinja in tradicija," so v ponedeljek sporočili iz pisarne prve dame.

Prvi hod bo tako postregel s pridelki pomladne prve žetve, skupaj z biskvitom iz kozjega sira, paradižnikovo marmelado in drobtinami maslenih piškotov. Na krožnikih glavnega hoda bosta mlada jagnjetina in jambalaya, značilna jed New Orleansa. Za desert bo kolač iz nektarin z medom iz Bele hiše, ki ga bodo postregli s kepico smetanovega sladoleda.

Melania Trump

"Hrano bodo dopolnjevala izbrana vina, s katerimi bo zaznamovano zgodovinsko prijateljstvo med ZDA in Francijo, ki sega vse do ameriške revolucije," so še sporočili.

Barvno bo državniška večerja v znamenju zlata in pastelne kremne barve. Za glasbeno spremljavo bodo poskrbeli v Washingtonski narodni operi.

Strogo varovana skrivnost zaenkrat ostaja seznam preostalih gostov državniške večerje in oprava prve dame, še navaja dpa.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu