Psihološki test: Katera ženska bo prva prevarala svojega moža?

Psihološki test: Katera ženska bo prva prevarala svojega moža? (foto: profimedia) profimedia
11. 12. 2015

Ena od treh ženskih profilov, ki so jih namislili v enem od slovenskih moških uredništev, je tik pred tem, da jo zanese. Ste dovolj psihologa, da jo boste znali razkrinkati le na osnovi let, poklica in orisa njenih specifičnih življenjskih okoliščin?

A. Gospa mama!

  • Starost: 30 let Poročena: 9 let
  • Doma kot mama

Zakaj bi lahko prevarala?

Njen mož je trgovski potnik in je veliko zdoma: ona ga čaka doma s tremi otroki. Osamljeno žensko lahko hitro premami moški, ki je do nje bolj pozoren kakor mož. Za nameček prijateljuje z moškim iz soseske, ki ravno tako doma pazi otroke. Pravkar jih je dopolnila 30 in mejnik je bil težak. Okrogle obletnice so namreč tvegana stvar: ženska si lahko privošči aferico ravno zato, da bi ponovno doživela občutek mladosti. Poleg tega se večina skokov čez plot zgodi po sedmih letih partnerstva, ko odnos postane rutina.

Zakaj morda ne bo?

Njen zakon je še vedno aktiven. Občasno se prepirata, kar je dobro. Pari, ki so preveč vljudni, izgubijo strast. Ker so otroci starejši, imata več energije in si lahko privoščita več intimnosti. Kadar njen mož ne potuje, dela doma, da je družina lahko skupaj. Njeni starši so vdano poročeni že 32 let!

Napoved njenega moža: Moje poti so moja služba. Svoji ženi popolnoma zaupam.

B. Gospa manekenka!

  • Starost: 29 let Poročena: 1 leto
  • Profesionalna manekenka

Zakaj bi lahko prevarala?

Zaradi poklica ima veliko stikov z ljudmi, torej ima tudi več možnosti za varanje. Je ločenka, drugi zakon pa je običajno bolj podvržen nezvestobi. Gospodična je Rusinja, tam pa je prešuštvovanje precej bujnih razsežnosti (75 % moških in 60 % žensk je že kdaj varalo). Živi daleč od staršev, še vedno se uči slovensko. Biti tako odvisen od moža je zadušljivo. Je precej renčeča ženska, kar poglablja prepad med njima.

Zakaj morda ne bo?

Gospa manekenka in njen sedanji mož imata tri otroke iz prejšnjih zakonov, a to še ni ovira, da ne bi šla dvakrat na mesec skupaj ven. Vsak dan tudi skupaj večerjata. Skupno preživljanje časa je ključ do zvestobe. Dobro je, da so bili njeni starši zvesti - otroci prešuštnikov so bolj nagnjeni k varanju.

Napoved njenega moža: Ne bo me varala. Vedno, kadar se sreča s kakšnim moškim, mu najprej pove, da je poročena.

C. Gospa producentka

  • Starost: 29 let Poročena: 4 leta
  • Producentka z majhnim otrokom

Zakaj bi lahko prevarala?

V 75 odstotkih zakonskih zvez strast med partnerjema uplahne, ko se rodi otrok. Precej žensk v tem času zaradi telesnih sprememb izgubi pozitivno samopodobo, partnerji pa svojih izbrank ob tem običajno ne hrabrijo oziroma spodbujajo dovolj. Ko kilogrami začnejo spet upadati, so zelo dobrodošli (in nevarni) komplimenti novega občudovalca. Gospa producentka dela z veliko moškimi (ženske največkrat varajo s sodelavci). Njene nove obleke ji spet pristojijo, moški so očarani. Ker ima le redko čas zase, z možem težko najdeta čas in energijo za male partnerske intimnosti.

Zakaj morda ne bo?

Odkar je prišel dojenček, se s partnerjem več prepirata. A to pomeni tudi soočanje s problemi, še preden postanejo nepremostljivi. Njeni starši se niso nikoli prepirali, zato tudi ona bolj teži k vdanosti.

Napoved njenega moža: Nikoli me ne bi prevarala! Trudim se za najin odnos in njeno srečo.

Katera od njih bo varala? Gospa A, B ali C?

Verjamete, da ima kar polovica poročenih žensk razmerje z drugim moškim? A svojo ženo vendarle lahko obdržite na vajetih. Nekaj namigov: ženske imajo praviloma »čustvene« afere. Ob svojih možeh trpijo zaradi pomanjkanja čustev, pomanjkanja strasti, zaradi občutka, da niso dovolj povezane in predvsem privlačne! Ženska želi nenehno čutiti, da je za moškega lepa in zaželena. Kdor ji vse to zna dati, se mu bo predala.

V naši tokratni igri - A, B ali C je 'zmagala' gospa A, ker je najbolj nepovezana s svojim možem. Ker ostaja doma sama z otroki, se počuti omejeno. Poleg tega rojstnodnevne obletnice kar kličejo k temu, da se človek odloči spremeniti življenje: lahko bi se odločila za nadaljnje šolanje, šla na počitnice brez otrok ali si privoščila razmerje. Kaj bo naredila, pa je odvisno od njenega moža. Vsekakor bi moral delati manj ali jo vzeti s seboj na kakšno svojih poslovnih poti.

Gospo C razveseljuje in zaposluje otrok. A to ženske še ne obvaruje pred varanjem. Novopečena mama se lahko sicer počuti manj privlačno, a ker dojenčku posveča izjemno pozornost, jo mora od nekod tudi črpati. Mož bi jo moral vsak dan razvajati tako, kot ona razvaja malega nadobudneža - bodimo pošteni, potrebujete le deset minut na dan: nekaj lepih besed in vroč poljub pred odhodom v službo, telefonski klic med delavnikom, drobno darilce ob prihodu domov in aktivnosti (ali vsaj gretje nog) pred spanjem. Sicer pa, koliko časa vzame poljub, objem, živijo in adijo?

Gospa B pa je najmanj podvržena varanju, a je še vedno rizična. Trenutno je odvisna od moža, a če pri tem ne bo imela dovolj manevrskega prostora, se bo počutila zadušljivo. Njena manekenska kariera je pri tem pozitiven dejavnik: daje ji občutek svobode; njena izpostavljenost je sama od sebe ne bo napeljala k varanju.

Je bilo tole zanimivo branje? Hja, ni za kaj ;)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri