Zanimivosti Promocijsko sporočilo

Rad ima glavo na soncu in noge v vodi

20. 6. 2023
Deli
Rad ima glavo na soncu in noge v vodi (foto: Lušt)
Lušt

Poletja, ki prihaja, si enostavno ne moremo predstavljati brez toplih sončnih žarkov, namakanja nog v kakšnem bazenu ali morju ter nekaj osvežilnega in svežega v naših rokah. Kajne? 

Zagotovo mislite, da govorimo o kakšni osvežilni pijači, ki nas prijetno ohladi ob vročih dneh. No, seveda je tudi to ena izmed možnosti osvežitve. Vendar imamo v mislih nekaj drugega – zdravega in mamljivo rdečega. To je paradižnik LUŠT!

LUŠTna pot – od sajenja pa do obiranja

No, da bomo lahko na policah trgovin vzeli v roke svež, sočen in okusen paradižnik LUŠT, pa morajo sodelavci iz LUŠTne družine paradižnik najprej zasaditi. Sajenje je bilo že v januarju, zato smo lahko v LUŠTnih paradižnikih uživali že spomladi. Sadike paradižnika so vzgojene iz gensko nespremenjenih semen, kupljenih v Sloveniji. Zasajene so v naravno podlago, ki je mešanica šote in kosovih vlaken. Cvetove rastlin pa oprašujejo čmrlji, ki so tudi »živi« dokaz, da pri pridelavi ne uporabljajo škodljivih preparatov za škropljenje. 

Poleg sonca in toplote, ki sta nujno potrebna za zorenje LUŠTnih paradižnikov, rastline potrebujejo veliko vode. Zato vse rastline zalivajo z deževnico, ki jo zberejo s strehe v lagunah ob rastlinjaku. Paradižnike ročno oberejo takrat, ko so popolnoma dozoreli na rastlini. Zato ohranijo vse svoje najboljše lastnosti pravega paradižnika in zagotavljajo kakovost, ki si jo želite.

Paradižnike LUŠT najdete v vseh večjih trgovskih sistemih po Sloveniji, njihovi Luštni domačiji in na Osrednji ljubljanski tržnici. Letos so iz LUŠTne poletne družine paradižnikov na voljo:
- Grozdasti paradižnik LUŠT, 
- Mali LUŠT, 
- Slivov paradižnik LUŠT, 
- Češnjev paradižnik LUŠT in 
- LUŠTek (mešanica češnjevih paradižnikov). 

LUŠT je zares kralj paradižnikov. Pod znamko namreč najdete pisane, sveže, sočne, sladke, majhne in velike paradižnike. Zagotovo boste našli nekaj za svoj okus. 

Na voljo pa je tudi e-knjižica izjemnih in slastnih receptov, v katerih paradižnik igra glavno vlogo. Knjižico lahko prelistate ali si jo kar prenesete na tem naslovu. Pa LUŠTen tek!