RAWPASTA – PASTA FRESCA BAR, nova restavracija s svežimi domačimi italijanskimi testeninami

RAWPASTA – PASTA FRESCA BAR, nova restavracija s svežimi domačimi italijanskimi testeninami (foto: RawPasta Press) RawPasta Press
23. 10. 2019 | Promocijsko sporočilo

Vsi, ki jim ni vseeno, kaj si privoščijo za (hitro) kosilo, in jim poleg tega veliko pomenijo tudi sproščeno vzdušje, domačnost in prijeten ambient, so prišli na svoj račun. Trubarjeva, ki postaja ena kulinarično najbolj zanimivih ulic prestolnice, je namreč bogatejša za restavracijo RAWPASTA  –  Pasta Fresca Bar, kjer strežejo izključno sveže italijanske testenine z različnimi omakami, pripravljenimi pred očmi svojih gostov.

Ljubljančane in ljubitelje 'prave italijanske pašte' v svojo kuhinjo vabita Maxx in Erika, Italijana, ki sta se pred leti zaljubila v Slovenijo, se iz Milana preselila v Ljubljano, in končno uresničila svojo dolgoletno željo – odprla sta restavracijo, kjer že diši po domači italijanski kuhinji, goste pa pričaka živahno in prijateljsko vzdušje.

»Moja babica je včasih vstala ob štirih zjutraj in začela pripravljati kosilo. Ko sem se zbudil, je že dišalo. Ragu me je naučila mešati, ko sploh še nisem znal hoditi,« o svojih kuharskih začetkih pove Maxx.

Preden se je preselil v Ljubljano, je imel v Milanu bar in butično restavracijo s 25 stoli in več kot 500 stalnimi strankami. Potem ko sta z Eriko nekajkrat prišla sem na zaslužene počitnice, pa sta se pred tremi leti odločila, da bo Slovenija postala tudi njun dom. Temeljito sta preučila kulinarično ponudbo, navade ljudi in si ustvarila krog prijateljev, ki so jima stali ob strani in jima pomagali spoznati, kakšni smo Slovenci, kaj radi jemo in česa pri nas še ni. Po premisleku sta se sklenila, da bosta počela, kar najbolje znata – Ljubljančane in ostale obiskovalce bosta razvajala s sveže pripravljenimi domačimi testeninami, ki jih v RAWPASTI pred očmi svojih gostov najprej izdelajo, nato skuhajo in na koncu zmešajo z omakami, ki sodijo zraven in jih pripravljajo po pravih italijanskih receptih.

PONUDBA – LAHKO TUDI ZA DOMAČO MIZO

Italijani so iz testenin ustvarili pravo umetnost – ne samo iz oblik in okusov, ampak tudi iz priprave. Tako je tudi v RAWPASTI vsak dan na voljo različna kombinacija različnih vrst pašt in omak, ki si jo izberete pri pultu in nato svoj krožnik kar sami odnesete do mize. Na meniju imajo različne vrste testenin številnih oblik– od dolgih testenin, kot so špageti, široki rezanci in linguini in kratkih, kamor na primer sodijo makaroni, peresniki in metuljčki, do raviolov  in gratiniranih testenin ter njokov in lasagne. V ponudbi, ki se dnevno prilagaja zalogi in sestavinam, ki so v določeni sezoni na voljo, boste vsak dan našli drugačne kombinacije določene vrste testenin z omako, ki sodi zraven.  Poleg testenin pa sta na meniju vsak dan tudi dnevna juha in solata in za na koncu - najboljši italijanski tiramisu. Prava posebnost je samopostrežna pipa, kjer si lahko gostje, če se že niso odločili za vino ali pivo, ki gresta odlično k 'pašta kosilu', brezplačno natočijo kozarec vode.

Sveže testenine različnih oblik je mogoče odnesti tudi domov, kjer jih lahko postrežemo z lastno omako ali pa s tisto, ki jo kupimo v RAWPASTI, kjer je prav tako na voljo 'to go'. Zraven lahko vedno dobite tudi nasvet, kot je ta, kako sveže testenine skuhati 'al dente' in opozorilo,  da pravi Italijani pašte nikoli ne jejo z žlico. Ta je tudi v RAWPASTI na voljo le kot izhod v sili.

Gostje so toplo dobrodošli vsak dan od ponedeljka do petka od 10.30 do 18.30.

  • RAWPASTA – Pasta Fresca Bar se nahaja na Trubarjevi 43 v Ljubljani (na trgu med Trubarjevo ulico in ulico Komenskega).

Priporočamo