Razkrita in potrjena identiteta Putinove hčerke!

Razkrita in potrjena identiteta Putinove hčerke! (foto: profimedia) profimedia
1. 12. 2017

Po večletnih ugibanjih je agencija Reuters dobila potrditev, da je plesalka akrobatskega rock and rolla Katerina Tikhonova hčerka ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Tiskovna agencija je to informacijo razkrila že leta 2015, a zdaj so tudi dobili potrditev, in sicer od njenega kolega iz sveta akrobatskega rock and rolla, Manfreda Mohaba, sicer podpredsednika Svetovne zveze za rock and roll ples (WRRC) za pravna vprašanja. Poročanje Reutersa je prenesel spletni časnik Independent.

Mohab je dejal, da pozna Tikhonovo, saj sodelujeta pri delu. Ko so ga vprašali, ali ve, da je Putinova hčerka, je dejal: "Ja. Poznam jo, ja, seveda." Ko so mu vprašanje postavli še enkrat, je pokimal in dejal: "Ja." Kremelj in Tikhonova se na to novico še nista odzvala.

Reuters je že leta 2015 informacijo o identiteti Putinove hčerke dobil med pogovorom z Andrejem Akimovim, enim od vodilnih ljudi Gazproma, a je ta izjavo pozneje zanikal. Identiteto hčerke sta za Reuters potrdila še dva druga vira, ki pa sta želela ostati anonimna.

Ruski predsednik je doslej uspešno skrival identiteto obeh hčerk, Marije in Katerine, novinarskim vprašanjem o družini pa se je izogibal. 31-letna Tikhonova naj bi priimek prevzela od babice, dela pa na projektih Moskovske državne univerze. Prav tako dela za WRRC (na področju marketinga) in je plesalka akrobatskega rock and rolla. Na YouTubu je mogoče najti več posnetkov s tekmovanj, ki se jih je udeležila, med njimi je tudi eden iz leta 2016, ko je plesno tekmovanje potekalo v Zagrebu:

Poročena je z milijarderjem Kirilom Šamalovim, ki je sin enega od Putinovih najbližjih prijateljev. Šamalovi so obogateli v poslih z nafto.

Povzeto po independent.co.uk