Razlaga sanj: Preverite, kaj vam podzavest pravi o pogostih sanjah o seksu, v katerih imate glavno vlogo prav vi

Razlaga sanj: Preverite, kaj vam podzavest pravi o pogostih sanjah o seksu, v katerih imate glavno vlogo prav vi (foto: Profimedia) Profimedia
6. 11. 2021

Sanje o seksu so zelo pogoste, preko njih nam podzavest skuša nekaj sporočiti.

Zato so se poznavalci tega področja lotili razlage tovrstnih sanj in se lotili analize najpogostejših erotičnih sanj.

Seks s partnerjem

Take sanje so pokazatelj tega, v kakšnem stanju je vaša zveza, zato bodite pozorni na to, kakšen je pravzaprav seks v sanjah. Če je odličen, naj vas nič ne skrbi. Če pa nekaj "ne štima," v bistvu tudi z vašo zvezo ni vse v najboljšem redu. Skušajte ugotoviti, za kaj gre. Če se zbudite tik pred začetkom sanj o seksu s partnerjem, to pomeni, da nekaj skušate zadržati zase. Seksi sanje pa lahko izrabite za to, da izboljšate svojo zvezo. Če se sicer s partnerjem ne pogovarjata o težavah, je to tema, s katero lahko začnete pogovor.

Seks s šefom

Te sanje niso tako redke, kot se zdi, a to še ne pomeni, da dejansko hočete skočiti med rjuhe s svojim šefom. To je lahko znak, da se ne počutite dovolj asertivno v svojem življenju. Možgani vam pošiljajo signal, da bi se morda morali bolj izboriti zase.

Seks z znano osebo

Take sanje si pogosto zapomnimo najdlje časa. Gre za način, na katerega naši možgani skušajo "dvigniti" našo samozavest. Mogoče je tudi, da v vašem življenju ni dovolj razburjenja in tveganja. Sanje o seksu z znano osebo običjano imajo uvodno zgodbo: kako in kje sta se spoznala in kako sta končala v postelji. Če ste v takih sanjah pozorni na podrobnosti, se lahko veliko naučite o svoji podzavesti.

Seks z osebo, ki je sicer ne marate

Strokovnjaki pravijo, da ni tako pomembno, kdo je v naših sanjah, temveč je pomembno to, kako se počutite, ko se zbudite. Naša osebnost ima največjo vlogo pri oblikovanju takih sanj. Pogosto se nam skozi njih pokaže zavist. Vprašajte se, kako se počutite med seksom v sanjah, nato pa še, kako se počutite, ko se zbudite. Našli boste odgovor na to, zakaj je prav ta oseba v vaših sanjah.

Seks s popolnim neznancem

To so najpogostejše erotične sanje. Podzavest take sanje umesti v res prijeten kontekst. Gre za osebo, ki jo v sanjah prvič vidite, naenkrat pa se med vama pojavi kemija, ki rezultira s seksom. To pa ne pomeni, da obupno iščete novega partnerja. Ta oseba je vaša podzavestna slika o sebi, ki so jo ustvarili možgani. Vprašajte se, kaj je tisto, zaradi česar vam je bila ta oseba v sanjah tako privlačna. Nato pa si skušajte razložiti, ali vas na nekoga spominja. Verjemite, našli boste odgovor.