Jeseni v marsikaterem domu zadiši po jabolkah in cimetu, ta vonj pa je preprosto božanski.
Še posebej jutra so tista, ko prijetno zadiši po kavi, še lepša pa so, če se jim pridruži vonj po jabolkih. Če imate malce ustvarjalne žilice in vam je peka sladic pri srcu, potem je spodnji recept nekaj, kar je res treba preizkusiti. Gre za domače jabolčne krofke, ki se kar topijo v ustih.
V njih je združena toplina sveže nabranih jabolk s prijetnim objemom sladkega, začinjenega testa, vsega ocvrtega do zlate popolnosti.
Sestavine:
- 1 jabolko
- 1 zavitek listnatega testa
- Sladkor v prahu
- Cimet
- 1 jajce
Priprava:
- Pečico segrejte na 200 stopinj. Listnato testo narežite na trakove. Jabolko razrežite in izrežite sredino vsakega kosa, tako da bo oblikovan kot krof.
- V skledi zmešajte sladkor in cimet ter v tej mešanici povaljajte jabolko. Listnato testo nato ovijte okoli celega jabolka. Premažite z jajcem in potresite z malo dodatnega cimetovega sladkorja.
- Dajte v pečico za približno 25-30 minut oziroma dokler ne dobijo lepe barve. Vzemite ven in pojejte takšno, kot je, ali postrezite z vaniljevim sladoledom!
Za lažjo predstavo si poglejte še spodnji video:
View this post on Instagram
BONUS VIDEO: Pogovor z Domnom Valičem: "Naslavljajo me kot lomilca ženskih src, kot da je to nekaj dobrega - kar zares ni"
Novo na Metroplay: Maja Keuc iskreno o življenju na Švedskem in kaj jo je pripeljalo nazaj