Najpogosteje se postrežejo s čebulo, ponekod pa tudi s kislim zeljem – po želji, ker o okusih se ne razpravlja.
V Srbiji in na Hrvaškem jih postrežejo tudi z ajvarjem, medtem ko jih v Bosni in Hercegovini tradicionalno jedo s kajmakom.
Strogo varovana skrivnost sarajevskih čevapčičev pa se skriva v kakovostnem mesu – po možnosti domačem.
Sestavine
- 1,5 kg mlete govedine
- 500 g mlete jagnjetine
- 2 čajni žlički sode bikarbone
- 40 g soli
Priprava
Meso narežite na kocke in ga posolite.
Premešajte, pokrijte s prozorno folijo in pustite čez noč v hladilniku.
Naslednji dan meso zmeljite, ponovno pokrijte in pustite stati pri sobni temperaturi še 4–5 ur. Nato v zmes dodajte sodo bikarbono in dobro premešajte.
Oblikujte čevape in jih specite na žaru ali v pečici.
Lepinje pomočite v jušno osnovo in jih rahlo pogrejte na ponvi ali žaru. Postrezite z narezano čebulo.
Vir: Radiosarajevo, Haber
- Preberite si tudi: 30 let raziskav Harvarda: Je torej bolj zdravo maslo ali margarina?
 
                
            