RECEPT: Odlična orehova potica BREZ peke in samo iz 6 sestavin, primerna tudi za začetnike!

10. 4. 2022
Deli
RECEPT: Odlična orehova potica BREZ peke in samo iz 6 sestavin, primerna tudi za začetnike! (foto: Profimedia)
Profimedia

Tukaj je recept za orehovo potico, s katerim zagotovo ne boste zgrešili.

Velika noč je tu, z njo pa tudi velikonočne dobrote, ki se jih nevešče kuharice vsako leto letimo s precejšnjo tremo.

Da bo letos drugače, smo poiskale odliiiičen recept za presno orehovo potico, za pripravo katere sploh ne boste potrebovali pečice.

Gre torej za malce drugačno orehovo potico, a tisti del, ki ga nikakor ne moremo pozabiti tudi, ko so velikonočni prazniki mimo, ostaja enak - in to je njen prepoznaven okus.

Sestavine:

Za testo:

  • 150 g blanširanih mandljev
  • 150 g svetlih rozin

Za nadev:

  • 100 g orehov
  • 70 g indijskih oreščkov
  • 10 datljev
  • 60 ml vode
  • 3 kapljice rumove esence

Kako pripraviti testo:

Mandlje najprej olupite. Tega se lotite tako, da mandlje 2 minuti najprej namakate v vreli vodi, nato jih odcedite in sperete s hladno vodo. Vsak mandelj posebej stisnite tako, da bo kar skočil iz lupine. Mandlje nato do drobnega zmeljite v blenderju in jim dodajte namočene bele rozine. Mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi. 

Pripravljeno zmes postavite v hladilnik.

Kako pripraviti nadev:

V blenderju zmeljite orehe in jih pretresite v posodo. Nato zmeljite še namočene in odcejene indijske oreščke, dodajte dateljne in rumovo esenco. Postopoma dodajajte vodo, kolikor je potrebno, da je nadev lepo mazljiv (približno 60 ml).

Testo nato zvaljajte na površini 25×35 med dvema peki papirjema in ga premažite z nadevom. Potico zvijte in jo postavite v hladilnik, da se dobro ohladi, saj se takšna veliko lepše reže.

Tako je uspela naši urednici (in njen mož je navdušen):

Recept je objavljen na spletni strani  Sensa.si

Preberite več na Cosmopolitan.si

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord