Imate tudi vi poleti noro radi pradižnik in ne veste več, kako bi ga še lahko pripravili? Za vas imamo odličen recept, ki je izjemno okusen in vam ne bo vzel veliko časa.
Ste že slišali za bruschetto? Če še niste, potem je poleti pravi čas, da jo prvič poskusite, saj smo sredi paradižnikove sezone in zato bo le še bolj okusna in sočna.
Sestavine:
- 4-5 zrelih paradižnikov
- 1-2 stroka česna
- listi sveže bazilike
- ekstra deviško oljčno olje
- sol in poper po okusu
- bageta ali rezine kruha
Navodila:
- Začnite tako, da fino nasekljate paradižnike in jih daste v skledo.
- Nato sesekljajte česen in ga dodajte v posodo.
- Nekaj listov sveže bazilike natrgajta na manjše koščke in jo dodajta mešanici.
- Po paradižniku pokapajta ekstra deviško oljčno olje.
- Po želji začinite s soljo in poprom ter vse skupaj dobro premešajte.
- Pustite stati približno 15-20 minut, da se okusi prepojijo.
- Medtem narežite bageto ali kruh na debele rezine in ju rahlo popečite.
- Ko je kruh popečen, na vsako rezino položite žlico paradižnikove mešanice.
- Po želji lahko čez brusketto pokapljate malo oljčnega olja.
- Takoj postrezite in uživajte v okusni in aromatični paradižnikovi bruschetti.
Ta jed je odlična kot predjed, prigrizek ali celo lahek obrok. Kombinacija svežih paradižnikov, česna, bazilike in oljčnega olja ustvarja izjemno razkošne okuse, ki bodo navdušili vaše brbončice.
Preberite še: Tako razkošno je danes domovanje Saše Lendero in mnogi bi si želeli imeti njen čudoviti raj
Morda vas zanima tudi:
Tina Gorenjak je televizijska in gledališka igralka, po novem tudi pisateljica, sicer pa vsestranska umetnica. Pred kratkim je izdala svoj knjižni prvenec Najti ljubezen, ki temelji na resničnih dogodkih. Bere se kot mešanica stand up komedije in zaupenga pogovora s prijateljico. Gorenjakova obljublja obilo smeha, resničnih pripetljajev in povsem iskreno razmišljanje o ljubezni.
V zadnjih letih se je veliko govorilo o Tinini samskosti, ko je kot ena redkih spregovorila o tem, kako je biti pri njenih letih sama. Več o tem v spodnjem podcastu.