Resnice in zmote o ljubezni & o tem, kako prepoznamo pravo ljubezen

Resnice in zmote o ljubezni & o tem, kako prepoznamo pravo ljubezen (foto: emka.si, mladinska knjiga) emka.si, mladinska knjiga
4. 1. 2019 | Promocijsko sporočilo

Bruno Šimleša se je v svoji najnovejši knjigi spoprijel s prepričanji in miti o ljubezni in partnerskih odnosih. Pronicljivo, razigrano in duhovito branje o najpogostejših zablodah o ljubezni.

Ženske od zveze pogosto zahtevajo preveč, moški pa premalo. Ali morajo ženske podpirati tri hišne vogale oziroma zakaj mislijo, da morajo skrbeti za vse in vsakogar? Kako moški izbirajo partnerke? Moški očitajo ženskam, ker so se spremenile, ženske pa očitajo moškim, ker se niso. Kako zakon in otroci vplivajo na ljubezen in strast?  Ni nujno, da je razhod umazan! Kako vedeti, da je zveze konec?

Bruno Šimleša se je v svoji najnovejši knjigi spoprijel s prepričanji in miti o ljubezni in partnerskih odnosih, s katerimi smo zasuti pravzaprav vse življenje – kot otroci jih slišimo v družini, pozneje v medijih in popularni duhovni literaturi ali pa nam jih kot življenjska spoznanja posredujejo prijatelji. Gre seveda za odgovore na večna vprašanja: kaj je ljubezen in kaj pomeni ljubiti nekoga? Ali smo si moški in ženske res tako zelo različni? Ali ljudske modrosti o ljubezni sploh držijo? Smo res polovica nekoga, se morata partnerja res strinjati o vsem ipd.? Kakšne zmote o ljubezni nam vceplja sodobna duhovna literatura?

Samo biti v zvezi je nesmiselno. Cilj je biti v zdravi zvezi. Cilj je biti v zvezi, v kateri si ljubljen. Cilj je biti v zvezi, v kateri se ne počutiš zvezanega! Cilj je biti v zvezi, v kateri si cenjen, sprejet. V kateri se trudita drug drugega razumeti in podpirati pa tudi zares vzburjati, tudi po dvajsetih letih …

Zato ni bistvo v tem, da je na zunaj videti, da imate nekoga, kogarkoli … Bistvo je v tem, da vaše srce čuti, da imate ob sebi nekoga, s katerim ste lahko taki, kakršni ste. To je pravi uspeh!

Bruno Šimleša (roj. 1979) je hrvaški pisec literature s področja popularne psihologije in duhovnosti. Doslej je objavil devet knjig, ki se uvrščajo med najbolj brane na svojem področju.

V Zagrebu je diplomiral iz sociologije in dve leti vodil oddajo Svaki dan, dobar dan na hrvaški televiziji. Redno sodeluje s številnimi mediji na območju nekdanje Jugoslavije in piše tedensko kolumno za Jutranji list. Žensko združenje za boj proti raku Sve za nju mu je leta 2016 podelilo nagrado VAM za pomoč onkološkim bolnikom in ozaveščanje javnosti o problematiki raka.

Njegova dela so izšla tudi v Srbiji, Makedoniji in Albaniji, skupaj je bilo prodanih več kot 100.000 izvodov.

Njegov krog bralcev se vztrajno širi tudi v Sloveniji, kjer so doslej izšle štiri njegove knjige: Šola življenja: naučimo se imeti radi in živeti, kot si želimo, Ljubeznoslovje: zgradimo zdrave, srečne in strastne partnerske odnose, Umetnost življenja: naučite se ljubiti – sebe in druge ter Brez rokavic: o ljubezni, življenju, Bogu in duhovnosti. Doslej je skupaj prodanih več kot 18.000 izvodov njegovih knjig.

Poročen je enajst let in je ponosen očka osemletne deklice.

Bruno Šimleša RESNICE IN ZMOTE O LJUBEZNI. Knjigo je prevedla Mojca Vodušek, izdala Mladinska knjiga.

Avtor bo 26. januarja 2019 v Ljubljani in med govorniki na celodnevnem dogodku Moj dan.