Resnična zgodba para, ki prakticira svobodno, poliamorno razmerje!

Resnična zgodba para, ki prakticira svobodno, poliamorno razmerje! (foto: Profimedia) Profimedia
14. 3. 2016

Ko je Sophie zapustil fant, s katerim se je nameravala poročiti, je bila šokirana. Odločila se je, da ne bo nikdar več stavila vse le na enega fanta.

Potem je spoznala fanta, ki je bil star 22 let (ona pa 27). Oba sta bila pripravljena na odprto zvezo, vendar sta se zaljubila in odločila, da bosta nadaljevala razmerje kot primarna partnerja.

Dogovorila sta se za odnose z drugimi, ki sta jim morala povedati, da imata primarnega partnerja. Sophie je komedijantka in nekoč so ji na turneji v oči padle simpatične ženske, ki so nastopale skupaj z njo. Pred nastopom je Nedu poslala sporočilo:

"Spoznala sem vročo punco. Bom videla, kaj se bo zgodilo." Nedu je to povsem ustrezalo. Toda čez nekaj časa je šla Sophie na zmenek z Lukom in zapletla sta se v razmerje.

Ned je bil še vedno njen prvi fant, vendar je sčasoma vse več časa in pozornosti posvečala Luku. "Čutila sem, da sem zmožna ljubiti oba," je dejala Sophie. Sčasoma je tudi Ned začel hoditi na zmenke z drugimi in sledili so večurni pogovori: Kako se ob tem počutiš? Kaj pomenijo tvoji občutki? Potrebujeva nova pravila?

Sčasoma sta se odločila, da končata svoje razmerje. Sophie se je skupaj z Lukom preselila v Chicago, kjer se je vpisala v šolo kreativnega pisanja.

Oba uporabljata Tinder, ki ga preverjata, ko ležita drug ob drugem, in včasih imata srečo. Sophie precej lažje najde fante, ki so pripravljeni na odprt odnos, medtem ko Luke opaža, da punce niso pretirano zainteresirane.

Sophie in Luke imata pravila: lahko se srečujeta s komerkoli, vendar morata o tem obvestiti drug drugega.

O srečanjih z drugimi si ne pripovedujeta podrobnosti. Včasih gre Luke ven in se dobi s kakšno punco, medtem ko Sophie preživi večer doma, srečna, ker lahko v miru gleda nadaljevanko Gilmore Girls. Naslednji večer pa gre ona ven in se dobi s kom.

Sophie čuti, da je zmožna ljubiti več oseb hkrati in je pripravljena imeti še kakšnega partnerja (za krajši ali daljši čas) v prihodnosti, vendar je trenutno zadovoljna. Spoznala je, da bolje funkcionira v razmerju, če ne čuti pritiska, da mora trajati 'za vedno'.

Zelo verjetno je, da noče biti ujeta in potrebuje občutek svobode v odnosu. Ali pa ima zelo močan seksualni nagon.

Preberite več na Cosmopolitan.si