Rokopis skladbe Eleanor Rigby skupine The Beatles septembra na dražbi

22. 8. 2017 | Vir: STA
Deli
Rokopis skladbe Eleanor Rigby skupine The Beatles septembra na dražbi (foto: profimedia)
profimedia

Na dražbi spominskih predmetov skupine The Beatles, ki bo 11. septembra v britanskem Warringtonu, bodo ponudili rokopis skladbe Eleanor Rigby. Podpisala sta ga Paul McCartney, ki je prispeval besedilo, in producent George Martin. Po pričakovanjih bo na dražbi dosegel 20.000 funtov.

Skladba Eleanor Rigby s poznanim refrenom All the lonely people, where do they all come from je bila objavljena leta 1966 na B strani singla Yellow Submarine, uporabljena pa je bila tudi v istoimenskem filmu The Beatles leta 1969, poroča britanski BBC.

Rokopis, napisan s svinčnikom, vključuje opombe, da naj bi pesem posneli v londonskem studiu Abbey Road številka 2 ter da naj bi vključevala štiri violine, dve violi in dva violončela.

Ime Eleanor Rigby je navedeno na enem od nagrobnikov na liverpoolskem pokopališču, kjer je McCartney prvič srečal Johna Lennona na cerkvenem praznovanju. Na dražbi bodo prodajali tudi listine o grobu in miniaturno biblijo iz leta 1899 z njenim imenom. Odkril jih je sorodnik dveh polsester Eleanor Rigby.

Paulu Fairweathru iz dražbene hiše Omega Auctions se zdi "neverjetno naključje", da bo oboje hkrati na dražbi, pričakuje pa visoke ponudbe z vsega sveta.