S pritiskom na to točko,se boste v nekaj sekundah znebili glavobola

24. 5. 2023
Deli
S pritiskom na to točko,se boste v nekaj sekundah znebili glavobola (foto: Profimedia)
Profimedia

Ta tehnika pritiska na akupunkturno točko lahko v nekaterih primerih resnično ponudi olajšanje, saj stimulacija določenih točk na telesu lahko vpliva na pretok energije in sproščanje napetosti v telesu. 

Akupresura je tehnika, ki temelji na pritiskanju določenih točk na telesu, da bi olajšala bolečine in druge težave. V tradicionalni kitajski medicini se verjame, da so te točke povezane s pretokom energije (znane kot Qi ali Chi) v telesu. Pritisk na določene akupunkturne točke naj bi pomagal uravnovesiti pretok energije in spodbudil samozdravljenje telesa.

Pri glavobolu se pogosto uporablja pritisk na točko med obrvmi, na sredi čela, imenovano Yintang ali tretje oko. Ta točka je ena od mnogih akupunkturnih točk na telesu, ki se lahko stimulira za lajšanje glavobola. Pritisk na to točko se lahko izvaja s prsti, blagim masiranjem ali s pritiskom akupunkturne igle, odvisno od tehnike, ki jo izberete.

Akupresura se pogosto uporablja kot dopolnilna terapija pri lajšanju različnih težav, vključno z glavoboli. Vendar pa je učinkovitost te tehnike odvisna od posameznika in vrste glavobola. Medtem ko nekateri ljudje poročajo o olajšanju glavobola s pritiskom na akupunkturne točke, drugi morda ne občutijo enakega učinka.

Pomembno je razumeti, da akupresura ni nadomestilo za zdravniško oskrbo. Če imate pogoste ali hude glavobole, je vedno priporočljivo posvetovati se s svojim zdravnikom, da ugotovite vzrok in primerno zdravljenje. Zdravnik vam lahko ponudi nasvete, pregleda vaše simptome ter predpiše ustrezne terapije ali zdravila za lajšanje glavobola.

Preden preizkusite akupresuro ali katero koli drugo alternativno metodo, se posvetujte s strokovnjakom ali izkušenim praktikom, ki vam lahko pravilno pokaže tehnike in vam nudi ustrezna navodila.

Preberite še: Darja Zgonc ga redko pokaže, to je njen lepi srčni izbranec, s katerim se rada sprehajata na Obali!

Morda vas zanima tudi spodnji podcast z Indiro Ekić:

"Vedela sem, kaj me čaka, ko bom šla v Super par. To je resničnostni šov. Slovenci to najraje gledamo in najraje komentiramo. To je naš nacionalni šport. Pričakovala sem, da se bo ogromno ljudi obregnilo v mojo težo, ker so me vsi spremljali v The Biggest Loserju. Vedo, kakšno transformacijo sem naredila, opazno je tudi, da sem se zdaj zredila. Pričakovala sem, da bo kakšen napad na Matica, ker je osebni trener, kako se lahko partnerica osebnega trenerja zredi. Kako že pravijo? Kovačeva kobila je vedno bosa. Ali je zaradi tega on slab trener? Ni," je pojasnila.

Več o Indiri, sodelovanju v resničnostnih šovih, zaroki in poroki z njenim izbrancem Maticem Kolencem, soočanju z opazkami glede njenega videza in blagovni znamki, izveste z ogledom nove epizode Metropolitanovega podkasta Ob skodelici kave. Se poslušamo?

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave