S spletno peticijo proti visokim stroškom varovanja Melanie

S spletno peticijo proti visokim stroškom varovanja Melanie (foto: Planet TV, Profimedia) Planet TV, Profimedia
Vir: STA
30. 3. 2017

Na spletni strani change.org je na voljo peticija, ki zahteva, naj se prva dama ZDA Melania Trump preseli v Belo hišo ali pa plača stroške varovanja stolpnice Trump Tower v New Yorku, kjer trenutno živi v razkošnem stanovanju skupaj s sinom Baronom.

"Ameriški davkoplačevalci plačujejo brezmejne zneske za varovanje prve dame v Trump Towerju v New Yorku. Da bi zmanjšali državni dolg, je treba končati financiranje varovanja," piše v peticiji, ki jo je  podpisalo že več kot 210.000 ljudi.

Melania Trump je ob izvolitvi moža Donalda Trump za predsednika ZDA s sinom Baronom ostala v New Yorku. Ko bo Baron Trump končal šolanje, se bo preselila v Belo hišo, je takrat povedala. Newyorška policija je potrdila, da je za varovanje družine Trump med volilnim in inavguracijskim dnem porabila več kot 24 milijonov dolarjev. Dnevni stroški znašajo med 127.000 in 146.000 dolarjev.

"Ko si poročen s predsednikom, živiš v Beli hiši. Davkoplačevalski denar, ki bi ga prihranili, bi lahko namenili za starejše državljane. Zakaj bi davkoplačevalski denar porabljali za ljudi, ki imajo že tako več, kot rabijo?" se je ob podpisu peticije spraševala neka podpisnica.

Podobno vprašanje so postavile tudi oblasti na Floridi, kjer policija prav tako varuje predsednikovo graščino v prestižnem Mar-a-Lagu. Odkar je Trump predsednik ZDA, je posestvo obiskal petkrat.

Priporočamo